Studerende slipper med bødestraf for at synge i kirke

Kirker og musikkonservatorium skal betale bøder for at have ansat amerikanske studerende, beslutter retten.

Mariendals Kirke på Frederiksberg er en af de kirker, som skal betale en bøde. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

En 29-årig amerikansk sangerinde skal betale en bøde for, at hun ved siden af studierne blandt andet arbejdede som kirkesanger uden den nødvendige arbejdstilladelse.

Det har Retten på Frederiksberg afgjort.

Bøden lyder på 15.000 kroner. Der er dog en såkaldt forvandlingsstraf på ti dages fængsel, som kan komme i spil, hvis hun ikke betaler.

I dommen har retten afvist at idømme den 29-årige kvinde en fængselsstraf, som anklagemyndigheden ellers krævede. Anklagemyndigheden mente nemlig, at den 29-årige kirkesanger under 'skærpende omstændigheder' havde overtrådet udlændingeloven.

Anklageren mente også, at hun skulle udvises, men da der blot er tale om en bøde, er der ikke grundlag for at udvise, lyder det i dommen.

Store bøder til kirker

I sagen er også seks kirker og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium blevet krævet idømt bøder for at have ansat sangerinden. De får en bøde på 10.000 kroner for hver måned, hun har været ansat.

Bøderne til musikkonservatoriet og kirkerne lander derfor på mellem 4.000 kroner og 48.000 kroner.

Den 29-årige sangerinde bor i Malmø med sin mand. Hun var under uddannelse på musikkonservatoriet, og i tre år arbejdede hun som kirkesanger flere steder.

Desuden tjente hun i perioder penge ved at arbejde som studentermedhjælper på musikkonservatoriets bibliotek.

Det var Styrelsen for International Rekruttering og Integration, der i 2017 meldte forholdet til politiet.

/DR Nyheder/