Studieoptag: Tusindvis af unge ringer og skriver til national rådgivning

Mange unge har ringet og skrevet ind til Uddannelsesguiden i løbet af natten og dagen.

94.744 har søgt om optagelse på landets videregående uddannelser. Det er rekordmange. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Man skal ikke gå i panik. Uanset, om man har fået en plads eller ej.

Sådan lyder rådet fra Kirsten Hagen Larsen, der er leder af uddannelsesguiden og e-vejledningen, der er den nationale information- og vejledningsportal, der kan give svar på optagelsesprocessen til drømmestudiet.

Her åbnede de op for chat i nat klokken 00.00, da tusindvis af studerende fik at vide, om de var blevet optaget på deres drømmestudie eller ej.

- Vi hjælper dem med at slå koldt vand i blodet, siger Kirsten Hagen Larsen.

Nogle går i panik

Kirsten Hagen Larsen fortæller, at der både er blevet stillet mange spørgsmål på chatten og telefonisk.

- Der er både dem, der er gået i panik, eller dem, som ikke ved, om de vil sige ja tak til deres studieplads. Så er der også nogle, der spørger, hvordan man søger ledige plader. Det kører rundt i hovederne på mange af dem, siger Kirsten Hagen Larsen.

Man kan for eksempel sagtens vente en dag eller to med at sende en ny ansøgning af sted om at blive optaget på et studie, hvor der stadig er ledige pladser. For ansøgningerne bliver behandlet på lige fod.

Det mest gennemgående råd er, at man skal tænke sig om – uanset, om man har fået en studieplads eller ej.

En stor beslutning

- Det er et stort valg, hvilken uddannelse, man skal tage. Det snakker vi også med dem om. Og så skal man tage det stille og roligt og overveje, hvad man vil. Og nogle af dem, der er kommet ind kan også sagtens vente en dags tid med at takke ja, hvis de har brug for at tænke sig om.

Hun vurderer, at der vil være omkring 3-4000 personer, der har ringet og skrevet ind om spørgsmål om studieoptag, når vejledningen lukker klokken 21 i aften.

Facebook
Twitter