Studiestart er højsæson for boligsvindlere

Rekordmange har søgt ind på en videregående uddannelse. Det giver boligsvindlere let spil.

Unge studerende gør alt for at få den perfekte studiebolig. Det gør studiestart til højsæson for boligsvindlere, som kræver penge under bordet og opretter falske annoncer. (© Colourbox)

Det rekordstore optag på de videregående uddannelser ser ud til igen i år at lægge pres på boligmarkedet op til studiestart i september.

Studiestart er desværre også højsæson for boligsvindlere, der på udspekuleret og kreativ vis forsøger at narre de boligsøgende med falske annoncer, penge under bordet eller boliger, de ikke selv ejer, fortæller Henrik Løvig, der er administrerende direktør i Boligportal.dk.

- Vi gør rigtig meget for at spotte svindlere, men de bliver mere og mere udspekulerede, så man skal virkelig også selv være på vagt, siger han.

Penge under bordet er ikke bare ulovligt

- Hvert år er der såkaldte udlejere, der lover de boligsøgende, at de kan komme foran i køen, hvis de bare lige vil betale et beløb under bordet. Det er dybt ulovligt, for det første, og for det andet så mister man enhver chance for at få pengene igen med rettens hjælp.

Henrik Løvig forklarer, at Boligportal.dk oplever, at der er færre falske boligannoncer end tidligere. Men at de kommende studerende er lette ofre for boligsvindlerne, fordi ikke har store erfaringer med boligleje.

- Her omkring studiestart, er der mange nye mennesker på boligmarkedet, og de unge er ikke helt klar over, hvad man skal passe på. Og det er dem, der sidder i den anden ende, de potentielle svindlere på boligmarkedet, godt klar over, siger.

Tro ikke på alt og alle

Direktøren fra Boligportal.dk råder derfor de kommende boliglejere til at holde øjne og ører åbne – og tænke sig om.

- Man skal have fornuften med sig. Hvis noget ser ud til at være for godt til at være sandt, så er der en chance for at det også er det – også når det handler om boliger, siger Henrik Løvig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk