Studievejledere skal lære at se stress

Studievejlederne på Aarhus Universitet er i disse dage på kursus i stress-håndtering.

Studievejlederne på Aarhus Universitet er i disse dage på kursus i at håndtere stress hos de studerende. (© Colourbox)

Studievejlederne på Aarhus Universitet er i disse dage på kursus i stress-håndtering. Men det er ikke fordi, vejlederne er specielt stressede. Det er til gengæld de studerende.

Hver tiende studerende på Aarhus Universitet har nemlig symptomer på stress til hverdag - og hver tredje har det op til eksamensperioder. Det viste en undersøgelse, der blev lavet på universitetet i juni måned i år.

Derfor har ledelsen nu bevilget 9 millioner kroner til at få forbedret studiemiljøet. En del af de penge går til kurset, som i alt 100 studievejledere skal gennemgå inden jul. Her skal de lære, hvordan de kan se, at en studerende er på vej mod stress.

Godt rustet

Catalina Kjær, er en af de vejledere, der allerede har deltaget i kurset - og hun føler sig nu godt rustet til opgaven:

- Det er noget med at have en fornemmelse. De studerende kommer nogle gange og siger, de er nødt til at udskyde en eksamen eller har personlige problemer. Der skal vi huske at spørge ind til, hvordan de har det, og hvordan de mærker deres problemer, siger hun.

Anne Christine Teglborg, sidder også i studievejledningen på Aarhus Universitet, og hun har været med til at udvikle kurset. Det vigtige er at være opmærksom, siger hun:

- Hvis det er milde symptomer, så får vi på kurset nogle redskaber, som vi kan anbefale til de studerende. Og hvis det har udviklet sig værre, så henviser vi til psykologer og studenterrådgivningen, som kan hjælpe, hvis man er hårdere ramt.