Styrelse: Kun en lille gruppe læser ikke digital post

Der er dog en udfordring i at få de helt unge og indvandrere fra ikke-vestlige lande med på digital post, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

"Danskerne er generelt gode til at læse deres digitale post, men der er en lille gruppe, som ikke får den åbnet i den grad, de måske burde," siger kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Louise Palludan Kampmann. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Flere kommuner supplerer den digitale post med gammeldags breve, når de skal kradse penge ind, og hos Færdselsstyrelsen sendes der papirkuverter ud til landets bilister med opfordringer om at tjekke e-posten.

Umiddelbart ikke et godt tegn for den digitale omstilling, men det er ikke det generelle billede, mener Digitaliseringsstyrelsen.

- Derfor kan der være myndigheder, som synes, de har behov for at supplere de her digitale breve med noget fysisk, men det er ikke det generelle billede, vi ser, siger Louise Palludan Kampmann.

- Det er er en lille gruppe, som ikke får åbnet den digitale post i den grad, de måske burde. Kun 4,5 procent af de borgere, som har modtaget digital post inden for det seneste halve år, har ikke været logget ind i samme periode.

Der er dog to grupper, som ifølge Digitaliseringsstyrelsen ikke bruger e-boks jævnligt. Indvandrere fra ikke-vestlige lande og særligt de unge mellem 15 og 17 år.

I et forsøg på at få flere unge med på vognen modtager alle, der fylder 15 år, et fysisk brev med informationer om digital post, ligesom man forsøger at sprede nogle gode erfaringer fra Aarhus Kommune ud til resten af landet.

- Så vi målretter forskellige initiativer til de grupper af danskere, der er et behov for, siger Louise Palludan Kampmann.

Facebook
Twitter