Styrelse om coronamistanke mod dansk mand: 'Han har feber, hoste og tegn på lungebetændelse'

Dansk mand kom hjem fra Kina i søndags, fortæller direktør.

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, siger, at danskerne ikke skal være bekymrede. Reaktionen kommer, efter at en mand er mistænkt for at have fået coronavirusset.

En dansk mand, som har været i den kinesiske provins Hubei inden for de seneste 14 dage, har feber, hoste og viser tegn på lungebetændelse.

Det fortæller Søren Brostrøm, som er direktør fra Sundhedsstyrelsen, efter at manden her til eftermiddag er blevet indlagt på Aarhus Universitetshospital.

- Han blev transporteret med ambulance fra et sted i Jylland og til Skejby Sygehus, siger direktøren, som ikke kan udtale sig nærmere om manden grundet sin tavshedspligt.

På Skejlby Sygehus har han fået taget prøver, som skal testes af Statens Serum Institut, der fastslår, om virusset - som indtil videre har kostet flere end 100 menneskeliv - er kommet til Danmark, eller om der er tale om falsk alarm.

- Vi forventer at få et svar i aften eller i nat, siger Søren Brostrøm, der fortæller, at manden kom tilbage til Danmark i søndags.

Patienten blev ved ankomsten flyttet ind på isolationsstuen, hvor han skal være indlagt i højisolation indtil, der er kommet svar på testen.

Hvis det viser sig at være coronavirus, hvad er så næste skridt?

- Hvis det skulle vise sig, at patienten har det ny coronavirus, så skal han forblive i højisolation, og så er det vigtigste, at patienten bliver hjulpet, så han kan blive rask, siger Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, der slår fast, at man ikke kan smitte, når man er i højisolation.

Her ankommer manden, man har mistænke om er smittet, til Skejby Sygehus:

Direktør: Vi skal ikke være bekymrede

Hvis du skulle vise sig at være coronavirus, den danske mand er smittet af, så er der ikke noget medicin, som direkte kan føre til hans helbredelse.

Sundhedsstyrelsens direktør fastslår dog, at der er en rigtig god behandling i det danske sundhedsvæsen, hvor man har en række muligheder for at give 'generel understøttende behandling'.

- Her kan der typisk være tale om drop med væske, ilt i næsen, hvis de har svært ved at trække vejret, eller man kan lægge patienter i respirator, hvis det skulle være helt galt, siger Søren Brostrøm.

Selv om virusset nu kan være kommet til Danmark for første gang, så mener Sundhedsstyrelsen ikke, at man skal være bekymret.

- Vores risikovurdering er stadig, at der er en lav risiko for, at der kommer patienter til Danmark. Vi kan ikke udelukke, at det sker, men det vil i så fald være enkelte tilfælde og personer, som er indrejst fra Kina, siger Søren Brostrøm.

De første tilfælde af smitte med virusset blev fundet i byen Wuhan i december sidste år.

Siden er flere end 4.500 kinesere blevet smittet, og flere end 100 dødsfald er bekræftet i landet, skriver BBC.

Smittetilfælde er allerede blevet konstateret i Europa. I weekenden bekræftede Frankrig, at der var tre tilfælde af smitte i landet, og sent mandag aften kunne Tyskland så også melde om ét smittetilfælde.

Her til aften bekræfter det franske sundhedsvæsen, at en fjerde person er smittet. Det er en kinesisk turist på omkring 80 år, som kommer fra Hubei-provinsen.

Myndighederne er i gang med en “edpidemiologisk undersøgele” for at identificere, hvem han har været i kontakt med i Frankrig.

FacebookTwitter