Sugardaddy: Jeg har fået sex for at betale en ung piges mobilregning

Anders på 49 år har ofte sex med helt unge kvinder omkring 20 år. Han betaler dem gerne for sex.

På siden sugardaters.dk kan man enten tilmelde sig som sugardaddy, sugarmam, sugarbabe eller boytoy. Siden ifølge sugerdaters.dk knap 8000 brugere. (Foto: DR © DR)

Udadtil lever han et ganske almindeligt liv. Han arbejder meget, er fraskilt og har to børn. Men så har 49-årige Anders en profil på Sugardaters.dk, hvor han møder unge piger, aftaler at mødes med dem og betaler dem for sex.

- Det her er selvfølgelig meget personligt, men jeg har et højt sexdrive, så jeg har mange kærester, altså piger jeg ses med, siger han til DR Nyheder.

- Der er nok 10 stykker lige nu. Nogle af dem er på vej ud, andre er på vej ind, mens nogle har været der længe, fortsætter han.

Anders er en af de næsten 8.000 danskere, der har oprettet en profil på siden Sugardaters, hvor man enten kan registrere sig som sugardaddy, sugarmama, sugarbabe eller boytoy.

Nægter at der er tale om prostitution

Nogle mener, det er decideret prostitution. Andre mener, at det er gråzoneprostitution, fordi der ikke altid er tale om fastsatte beløb, men også nogle gange er tale om gaver eller økonomisk hjælp til for eksempel huslejen. Men Anders mener bestemt ikke, at der for hans vedkommende er tale om prostitution.

- Jeg ville aldrig gå til en prostitueret. Prøv og hør, jeg ved ikke, hvordan andre har det med det, men det med kemien er alfa omega. Det er i kemien, at forskellen ligger, for uden kemi er det prostitution, siger han og fortsætter:

- Jeg har mødtes med unge piger, der gerne vil have sex med mig, men har afvist dem, fordi jeg ikke har kunnet mærke kemien, fortæller Anders.

Kan finde yngre piger

Han blev interesseret i Sugardating, da han for omkring et år siden begyndte at bruge en datingside på nettet. Det var efter hans skilsmisse.

- Her mødte jeg en kvinde, der fortalte, at hun også var på Sugardaters, og så gik jeg ind og kiggede og blev inspireret, siger Anders, der fortæller, at han også bruger diverse datingsider for at møde kvinder.

Men hvorfor ikke nøjes med at gå på datingsider, hvor du ikke betaler penge for sex?

- På Sugardaters kan jeg møde nogle, der er yngre. For hvis jeg går på andre datingsider og skriver til en 23-årig pige, så vil hun nok ikke være sammen med mig, siger Anders.

Socialstyrelsen holder øje

Sugardating er et fænomen, der er kommet til Danmark for nogle år siden, men på det seneste er blevet mere udbredt. I alt har omkring 8.000 tilmeldt sig sugardaters.dk, oplyser partner Rasmus Hjulgaard.

Socialstyrelsen holder løbende øje med udviklingen på området, fortæller konsulent Mogens Holm Sørensen. De undersøgelser, der er på området, peger på, at det primært er socialt udsatte unge, der har erfaringer med at modtage betaling for sex.

- De unge betragter det ikke selv som prostitution, så det kan være en udfordring at opnå kontakt med dem, fordi det på den måde er et skjult problem, som kan blive overset. Og det er bekymrende, siger han.

Socialstyrelsen udarbejder derfor tilbud og materiale til personale på opholdssteder og døgninstitutioner for socialt udsatte unge for at gøre personalet opmærksom på problemet.

Sugardaters: Det er ikke prostitution

Hos Sugerdaters.dk afviser Ramus Hjulgaard, at der er tale om prostitution.

- Vi prøver at opbygge en side, hvor det handler om længerevarende forhold. Vi ser det ikke som prostitution, fordi man hos os ikke aftaler en pris for en halv time, siger Rasmus Hjulgaard og understreger, at det er op til brugerne selv, hvilke aftaler de laver.

- Det kan lige så godt være, at nogen savner nærvær og så betaler en middag til en sød pige til gengæld, siger Rasmus Hjulgaard.

Anders er et opdigtet navn, redaktionen er bekendt med Anders' identitet.

DR sætter i denne uge fokus på købesex. Torsdag kan du se to programmer på henholdsvis DR2 og DR3. På DR2 møder Christine Feldthaus mennesker, der er glade for at sex er til salg i Danmark, mens Lasse Spang Olsen samtidig på DR3 ser på konsekvenserne af, at sex er en handelsvare. Se med torsdag klokken 22.00 på DR2 og DR3.