Sugardating og prostitution flød sammen for Signe: Som 15-årig solgte hun sin krop for første gang

Signe Borg har bevæget sig ud og ind af en verden med sugardating og prostitution, siden hun var 15 år.

(Foto: Peter Øvad Halkjær)

Signe Borg solgte første gang sin krop, da hun var 15 år gammel. Og jomfru.

Det startede, da hun boede på et opholdssted. Sammen med sin veninde ringede hun ind til en telefonlinje, hvor man kunne komme i kontakt med mænd.

- Og så kunne jeg jo ikke lade være med at prøve det. Det var nemme penge herfra, siger hun.

Senere kom der også sugardaddys, som hun kalder det, ind i billedet, typisk forretningsmænd, der trængte til selskab.

Signe Borg er ikke den eneste, der tidligt fik kontakt til den verden. 15 af landets kommuner fortæller, at de har sager med enten konkret viden eller mistanke om, at unge under 18 år bevæger sig i gråzoneprostitution. Nogle af kommunerne kalder det sugardating, andre kalder det prostitution eller salg af seksuelle ydelser til gengæld for penge eller gaver.

I lovens øjne er det ulovligt at have sex med en person, der er under 15 år, hvis man er over 15 år. Og det er ulovligt at købe sex af unge under 18 år, samt medvirke til at unge under 18 år sælger sex.

Vil advare andre

I dag ønsker 25-årige Signe Borg at advare andre mod tidligt at gå den samme vej, som hun gjorde. For hende blev det starten på en ungdom med stoffer og sexarbejde, og hun har siden både prostitueret sig selv og sugardatet on/off.

For Signe Borg har de to ting fungeret forskelligt: Når hun har sugardatet, har hun ofte set den samme mand gennem længere tid. Hun har givet lidt mere af sig selv og været lidt mere kærlig. Prostitution har omvendt tit været hurtige møder med forskellige mænd.

Alligevel flyder det sammen, mener hun, for i begge tilfælde har hun solgt seksuelle ydelser i bytte for noget andet – hvad end det har været gaver, middage eller 1.000 kroner for en halv times sex i hendes soveværelse.

Afhængig af pengene

I gangen i sin lejlighed finder Signe Borg to eksklusive håndtasker frem. Det er blot nogle af dem, hun gennem årene har udpeget sig på internettet og fået i gave af forskellige sugardaddys. Hun har også spist middage og ”hygget” på hoteller, som hun siger. Om morgenen er manden nogle gange taget tidligt afsted, og hun har haft værelset for sig selv.

Sugardating har for hende fungeret som en slags supplement til almindelig prostitution. Og hun kan heller ikke lægge sig fast på, hvad hun bedst kan lide.

- Jeg kan godt lide følelsen af, at mændene køber lækker vin og har en gave med til mig. Men med prostitution kan jeg efter en halv time sige ’tak og farvel’.

Selv forklarer hun, at hun altid har været drevet af fristelsen i gaverne og pengene.

Det mærkede hun allerede, kort tid efter hun første gang prøvede at sælge sig selv. Da hun stak af fra sit opholdssted og flyttede midlertidigt ind hos en veninde, oplevede hun, at hun blev afhængig af den indtjening, det gav hende. Hun havde brug for pengene, hvis hun skulle have noget at spise.

Hun fortalte aldrig mændene, at hun var under 18 år, fortæller hun.

- Men jeg tror da godt, at nogle af dem har vidst det. Jeg tror, de har kunnet mærke det på mig, siger Signe Borg.

(Foto: (privatfoto))

Stoffer og prostitution hang sammen

Da klokken nærmer sig 14.30, trækker Signe Borg i overtøjet og tager solbriller på. Hun vil ikke ødelægge sine lange, falske øjenvipper, når hun træder udenfor.

To gange om dagen cykler hun til en misbrugsklinik for at få den medicin, der skal holde hende fra at tage heroin. Om et år skulle hun gerne være clean. Hun cykler på en hvid og grøn mountainbike, som hun har fået af en af sine sugardaddys.

Et hårdt liv har sat spor i hende på mange forskellige måder. På hendes hænder har hun ar fra de nåle, hun har stukket sig med. Forskellige steder på kroppen har hun tatoveret citater, der skal minde om at holde fast.

Signe Borg tænker selv, at prostitutionen og hendes stofmisbrug hænger sammen.

- Så tror jeg ikke, at jeg var røget så langt ud, siger hun.

Alligevel fortryder hun ikke den måde, hendes tilværelse har formet sig på. Hun holder af mange af de mennesker, hun har mødt, og er glad for den person, hun er. Men hvis hun i fremtiden får børn, vil hun for alt i verden arbejde for, at de går en anden vej.

- Jeg vil stærkt råde mit barn til at blive langt væk fra den verden. Jeg vil fortælle mit barn om, hvad jeg har lavet, og at det førte til et rigtig grimt misbrug, siger hun.

Man skal ikke sugardate, hvis man er under 18 år, understreger Signe Borg.

Når hun siger det, handler det især om, at hun har set forskellige piger få endnu dybere ar på sjælen end dem, hun selv går rundt med.

Signe Borg husker især en bestemt episode, hvor hun sammen med veninden var hos en af de mænd, hun dengang så fast. I dag fortryder Signe Borg, at hun ikke bad veninden gå, da hun kunne se, at det var for meget for veninden at give manden et blowjob og kysse hans krop. Som voksen kan hun godt se, at hun skulle have handlet anderledes.

- Jeg er så ked af det den dag i dag, at jeg ikke sagde til hende, at jeg synes, hun skulle tage afsted, siger Signe Borg.

(Foto: Peter Øvad Halkjær)

Når Signe Borg fortæller sin historie, handler det derfor også om, at hun vil advare andre unge piger om, hvad sugardating kan lede til.

- Når man er 15 år, er man måske ikke så god til at sige fra, siger hun.

Det er ikke første gang, hun fortæller sin historie i medierne. Hun har tidligere været i Jydske Vestkysten og Berlingske.

Og selv om der kan være mange holdninger til det, hun gør, er hun ligeglad med, hvad folk tænker. Derfor skal hendes egne børn også kende til hendes fortid.

Hvis alting går, som det skal, vil Signe Borg gennemføre 10. klasse og på sigt uddanne sig til pædagog. Så vil hun enten arbejde med misbrug, prostitution, eller måske med familier, der har brug for hjælp. Hun har altid drømt om at arbejde med mennesker.

- Alle dem, jeg kender, siger, at det er det, jeg skal.

Tip os

  • Har du selv sugardatet? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig. Send en mail til redaktør Lærke Lytken på llyt@dr.dk. Alle informationer vil blive behandlet fortroligt.

FacebookTwitter