Sundhedsminister: Mindst 10 herhjemme er nu smittet med corona

Seks nye coronatilfælde er tirsdag blevet bekræftet.

Mindst ti danskere er blevet smittet med coronavirusset.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde til aften.

Inden for det seneste døgn er fem danskere blevet testet positive for smitte med corona-virus.

De to første tilfælde var allerede kendt tidligere i dag. De sidste fire er først blevet testet positive i løbet af dagen, oplyser ministeren.

De fire nye smittede har alle fået virusset på rejser i udlandet. Tre af dem i det nordlige Italien, mens den fjerde har været i Iran.

- Ingen af dem er i øjeblikket indlagt, lyder det fra Magnus Heunicke.

I alt 142 personer er i øjeblikket i karantæne, og de får alle ros fra myndighederne.

- Vi har ikke mødt en eneste borger af de 142, vi har sat i hjemmekarantæne, som ikke var villig til at gå i karantæne. Og det er vi rigtig glade for, siger direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted.

De personer, der er i hjemmekarantæne, må ikke forlade deres hjem. De bliver ringet op af en sundhedsmedarbejder dagligt, og de skal måle deres temperatur to gange om dagen for at holde øje med, om de udvikler symptomer på smitte.

Flere smittede på vej

Sundhedsstyrelsen forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede danskere - herunder folk, der smitter hinanden i Danmark.

Som følge af udviklingen har regeringen varslet en række tiltag, der skal begrænse udbredelsen.

Blandt andet anbefaler myndighederne nu, at man bliver hjemme efter at have besøgt Kina, Iran, en region i Sydkorea og fire regioner i det nordlige Italien.

For sundhedspersonale er det nu et decideret krav, at de skal være hjemme 14 dage, hvis de har besøgt et af de fire områder, der har været hårdt ramt af coronavirusset.

For almindelige borgere, der har været i de pågældende zoner, anbefales det også, at man bliver hjemme i 14 dage.