Sundhedsminister: Tilfreds med klageordning

Det danske sundhedsvæsen har brug for størst mulig åbenhed, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V), der afviser kritik af klagemyndighedernes hjemmesider.

Denne ordning er til for patienterne, siger sundhedsminister Sophie Løhde. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Klageordningen, hvor man på sundhed.dk og patientombuddet.dk kan se navnene på det sundhedspersonale, der har modtaget kritik, møder nu selv kritik.

Kritikken går blandt andet på, at man offentliggør navnene på sundhedspersonalet og ikke på selve behandlingsstedet. Og at man som patient ikke kan bruge oplysningerne til noget, da man ikke selv kan bestemme sit sundhedspersonale.

Men kritikken bider ikke på hos sundhedsminister Sophie Løhde, der mener, at ordningen virker efter hensigten.

- Denne ordning er til for patienternes skyld. De skal selvfølgelig have mulighed for at se, når der bliver begået alvorlige fejl i sundhedsvæsenet. Den slags oplysninger skal vi ikke gå at gemme på, siger hun til DR Nyheder, og tilføjer:

- Jeg har en ambition om, at vi skal have størst mulig åbenhed i sundhedsvæsenet, og jeg noterer mig i øvrigt, at både danske patienter og forbrugerrådet bakker op omkring ordningen, som de ønsker at bevare, lyder det fra sundhedsministeren.