Sundhedsminister vil gerne se på mulighed for nordisk register over læger

Sophie Løhde (V) vil gerne forsøge, men mener ikke, at de andre nordiske lande er klar på at lave et fælles register over læger.

Det er ikke Danmark, der står i vejen for at lave et samlet register over læger i Norden, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V). (Foto: © Jeppe BjøRn Vejlø, Scanpix)

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger nu, at hun gerne vil undersøge mulighederne for at oprette et fælles nordisk register for læger, men hun tvivler på, at der er opbakning til det.

- Mig bekendt har man forsøgt tidligere, hvor der ikke har været opbakning i de nordiske lande til sådan en løsning, siger Sophie Løhde til DR Nyheder.

Nordisk Råd har fem gange foreslået et fælles nordisk register, hvor myndigheder og arbejdsgivere kan se, om læger har fået kritik og advarsler, så dårlige læger, der rejser mellem landene, kan stoppes.

Alle fem gange er forslaget blevet afvist af Nordisk Ministerråd, men nu vil Nordisk Råd tage forslaget op igen.

Og det er fint, mener Sophie Løhde, som også gerne støtter forslaget.

- Det er noget, jeg gerne undersøger nærmere. Det afgørende for mig er, at vi udveksler oplysninger, fortsætter med at gøre det og selvfølgelig også ser på det advarselssystem, vi har i dag: Kan det blive bedre? Det fungerer, men måske ikke godt nok, siger sundhedsministeren.

Nordisk Råd mødes to gange om året. Næste gang er i slutningen af oktober.

Hvis du kender noget til sager, hvor læger flytter mellem landene i Norden, vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv til os på laeger@dr.dk