Sundhedsordfører om sexkrænkende læger: Det er helt uacceptabelt

Venstres sundhedsordfører undrer sig over, at politiet ikke har givet besked til Sundhedsstyrelsen, når en læge har krænket en patient seksuelt.

Læger, der krænker deres patienter seksuelt, har frit lejde til at begå nye overgreb – selv om de er under efterforskning af politiet. (Foto: tkobosz © stock.xchng)

Læger, der krænker deres patienter seksuelt, har frit lejde til at begå nye overgreb – selv om de er under efterforskning af politiet. Det afslører P1 Dokumentaren 'Når lægen gør fortræd'.

Programmet har fået indsigt i flere sager, hvor politiet hverken gik efter at få frataget lægernes autorisation - eller gav Sundhedsstyrelsen besked om sagerne.

- Det er helt uacceptabelt, siger Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann.

- Det undrer mig, at der overhovedet er tvivl hos politiet om, at styrelsen skal informeres. Uden den information har den jo ikke en chance for at agere, mener hun.

Efter overgrebet kan lægen for eksempel forlade sit sygehusjob og slå sig ned i en anden region med egen praksis – uden at Sundhedsstyrelsen eller regionen aner noget om hans fortid.

Den nye Styrelsen for Patientsikkerhed - der blev etableret den 8. oktober for at styrke patientsikkerheden – skriver i en mail til P1 Dokumentar, at det i sidste ende er politiet, der afgør, hvad de vil give videre.

Men omvendt kan styrelsen vel forlange at få besked, hver gang en læge misbruger en patient?

- Der er ingen, der kan være tjent med, at læger begår overgreb og endda får lov at fortsætte. Men vi har taget initiativ til, at man skal kunne handle hurtigere og mere målrettet. Det er derfor, vi har oprettet den nye styrelse. Der er om-organiseret i sundhedstilsynet og skabt en øget demokratisk indsigt, der giver os mulighed for at kigge den over skulderen, forklarer Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann.

P1 Dokumentar har gravet sig ned i flere sager og interviewet kvinder, der blev misbrugt af deres læge. Du kan høre det hele i dokumentaren ”Når lægen gør fortræd” her eller på P1 kl. 13.03.

Facebook
Twitter