Sundhedsstyrelsen advarer: Baby forgiftet af fejlproduceret D-vitamin

Der er blevet konstateret et alvorligt forgiftningstilfælde med D-vitamin hos et tre måneder gammelt barn. Smid flasken ud, skriver Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen advarer mod farlige vitamindråber, der kan forårsage forgiftning hos børn. (© sundhedsstyrelsen)

Et tre måneder gammelt barn er blevet forgiftet af D-vitaminer fra en flaske med 10 milliliter af mærket ”Inno Pharma vitamin D3-dråber”.

Det skriver Sundhedsstyrelsen, som samtidig advarer forældre mod produktet.

- Hvis I har givet jeres barn disse dråber, skal I straks ophøre med dette og smide flasken ud. Symptomerne ved forgiftning kan være, at barnet er pylret med tiltagende gylpetendens, utilpashed/gråd, sløvhed, for ringe vægtøgning, opkastning og forstoppelse. Såfremt barnet har et eller flere af disse symptomer, skal I kontakte jeres læge eller vagtlægen.

Forgiftningen af barnet er sket, fordi vitamindråberne har et indhold af D-vitamin, der er 75 gange højere, end det bør være. Har man købt produktet, bør man smide det ud, skriver styrelsen.

Det er solgt i Helsam, Matas og via internettet. Se den fulde liste over butikker, hvor produktet er solgt.

- Hvis jeres barn har fået dråber fra denne flaske, men IKKE har symptomer, skal I ikke foretage jer yderligere, men blot ophøre med at give barnet flere af disse dråber og smide flasken ud, skriver Sundhedsstyrelsen.

Ifølge Ritzau var det Fødevarestyrelsen, der fik flasken indleveret. Producenten har efterfølgende opdaget en regnefejl i produktionen. Det betyder, at samtlige cirka 500 flasker af produktet, som virksomheden har solgt, siden produktionen gik i gang i foråret, er farlige.

- Nu ved vi, at fejlen ikke er enestående. Og jeg vil opfordre forældre, der har købt D3-dråber fra Inno Pharma, til at smide flasken ud eller levere den tilbage til den butik, de har købt den i, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Kühn Hove til Ritzau.

Det er dog kun netop det specifikke produkt, der farligt, fortæller han videre til nyhedsbureauet.

- Alle andre typer D-dråber er gode nok. Vi anbefaler fortsat, at man giver børn mellem to uger og to år en daglig dosis D-vitamin, siger Nikolas Kühn Hove.

Man kan læse mere om produktet på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Facebook
Twitter