Sunket fragtskib hæves i Aalborg havn

Efter halvanden måned på bunden af Aalborg Havn kommer det tyske fragtskib "Sierksdorf" nu langt om længe op til overfladen. En flydekran løfter i løbet af eftermiddagen skibet op på kajen, oplyser beredskabschef i Aalborg, Jørgen Pedersen.

Efter halvanden måned på bunden af Aalborg Havn kommer det tyskefragtskib "Sierksdorf" nu langt om længe op til overfladen. Enflydekran løfter i løbet af eftermiddagen skibet op på kajen,oplyser beredskabschef i Aalborg, Jørgen Pedersen.

Fragtskibet sank i forbindelse med en eksplosion den 2. decembersidste år. Siden er det blevet tømt for olie.

- Hævningen besværliggøres af, at skibet ligger tæt på kajen.Det gør det sværere at få wirerne omkring skibet for at løfte det,siger Jørgen Pedersen til Ritzau.

"Sierksdorf" vejer 1000 ton og er lastet med 2600 ton af stoffetoxyton. Det er en slags grus, der bruges til fremstilling afcement. Det er blandt andet frygten for, at stoffet skal løbe ud ihavet og forurene, der gør, at skibet skal op nu.

Hæves for at blive ophugget

Det lange ophold på havbunden har ødelagt det 19 år gamlefragtskib, som efter hævningen derfor sejles til Grenå for at blivehugget op.

Grunden til at fragtskibet først hæves nu, er ifølgeberedskabschefen, at ingen hidtil har villet påtage sig ansvaret.Men nu er ejeren blevet pålagt at fjerne skibet.

- Der gik jura i situationen, fordi reglerne på området er foruklare, siger Jørgen Pedersen og efterlyser en klarerelovgivning.

Skibet kom fra Rotterdam med oxyton til Aalborg Portland.

Seks polske søfolk blev såret ved eksplosionen i december, herafen alvorligt med bl.a. blødninger i hjernen.

Facebook
Twitter