Tema Ubådssagen

Sunket ubåd hevet op af vandet og sendt til undersøgelse

Ejeren er blevet varetægtsfængslet, og politiet undersøger ubåden.

Den privatbyggede ubåd, UC3 Nautilus, er bjerget og bragt på land, efter at den fredag sank under mystiske omstændigheder, oplyser Københavns Politi.

Den skal nu gennemgå en kriminalteknisk undersøgelse.

Ubåden er centrum i en sag, hvor opfinder og ejer Peter Madsen er sigtet for drab på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, som var med ombord på ubåden, da den sejlede af sted torsdag aften. Madsen er blevet varetægtsfængslet, men dommeren valgte at varetægtsfængsle ham med henvisning til den mildere paragraf for uagtsomt manddrab.

UC3 Nautilus i tal

Vægt: Ca. 33 tons
Længde: 17,76 m
Bredde: 2 m
Højde til periskop: Ca. 7 m
Dykkedybde: 100 m
Teoretisk dykkedybde: 470 m
Overfladehastighed: 6,8 knob
Neddykket hastighed: 3,5 knob
Fremdrift: Diesel-elektrisk
Kilde: RML Spacelab

Natten til i dag blev ubåden bjerget og tømt for vand i området omkring Nordhavn i København, hvorefter ubåden blev kørt væk til undersøgelse.

Kvindens kæreste slog alarm

Journalisten Kim Wall blev senest set torsdag aften i ubåden sammen med den 46-årige opfinder.

Natten til fredag tog kvindens kæreste kontakt til myndighederne, da hun ikke vendte tilbage til aftalt tid. Der blev sat gang i en storstilet eftersøgning af ubåden, som blev fundet i Køge Bugt fredag formiddag. Kort tid efter sank ubåden, og Peter Madsen blev reddet i land.

Peter Madsen har oplyst, at han satte sin passager af torsdag aften cirka klokken 22.30 ud for Restaurant Halvandet på Refshaleøen.

Der er dog ingen, der har set den 30-årige svensker, siden hun steg ombord på ubåden.

Ubåden blev bjerget i nat.

Da politiet endnu ikke har haft mulighed for at undersøge ubåden, kører efterforskningen stadig i flere spor, og Kim Wall eftersøges derfor stadig.

Politiet søger vidner, der har set Kim Wall.

Hun beskrives som 30 år, 160 centimeter høj, spinkel af bygning, med rødbrunt hår og brune øjne. Iført en orange bluse med lange ærmer, sort/hvid blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko.

Kim Wall. FOTO: Københavns Politi (Foto: Kim Wall. FOTO: Københavns Politi)