SuperBest fyrer slagtere for kødfusk

Syv slagtermestre er fyret fra SuperBest. Virksomheden har ikke plads til medarbejdere, som ikke respekterer fødevarelovgivningen, er beskeden fra ledelsen.

Flere butikker på Sjælland fik torsdag uanmeldt besøg af fødevaremyndighederne. Besøget afslørede, at flere slagtermestre - under dække af flotte smileys - havde ompakket kød. (Arkivfoto) (Foto: Mia Ulvgraven © DR)

Supermarkedskæden SuperBest har fyret syv af sine slagtermestre, efter at myndighederne har fundet uregelmæssigheder i slagterafdelinger, oplyser SuperBest.

Flere butikker på Sjælland fik torsdag uanmeldt besøg af fødevaremyndighederne.

Fødevareregion Øst rykkede ud efter en anmeldelse fra DR´s forbrugerprogram Kontant, der har fundet fusk med datomærkningen i flere supermarkeder på Sjælland.

Besøget afslørede, at flere slagtermestre - under dække af flotte smileys - havde ompakket kød i deres afdeling, og den fremgangsmåde vil SuperBest ikke acceptere.

Ompakning af kød er et helt bevidst brud på fødevarelovgivningen, og på den baggrund ser SuperBest ingen anden udvej end at opsige samarbejdet med de pågældende ansvarlige.

Regler indskærpes

- Vi anser fundene i vores butikker for at være en så grov overtrædelse af både vores interne retningslinjer og fødevarelovgivningen, at vi ikke længere kan have de ansvarlige ansat. Vores kunder skal kunne stole på, at vi håndterer alle vores varer professionelt og i overensstemmelse med lovgivningen, og det har ikke været tilfældet for de syv slagtermestre, siger Frank Sørensen, adm. direktør i SuperBest.

SuperBest indkalder nu alle slagtermestre og købmænd til et møde, hvor de vil få indskærpet, hvilke regler der gælder på området, og hvilke konsekvenser det vil få, hvis reglerne bliver brudt.

- Hvis nogen tidligere skulle have været i tvivl om, hvordan reglerne var, så har vi nu slået det endegyldigt fast, siger Frank Sørensen.

Se hvordan butikkerne blev afsløret i Kontant på tirsdag klokken 21.25 på DR1

FacebookTwitter