Superliga-spiller i koma efter at være ramt af lynet

Superligaspillerem Jonathan Richter fra FC Nordsjælland er blevet ramt af lynet og er kørt bevidstløs til hospitalet. Han er lagt i kunstigt koma.

Hvidovre Stadion efter ulykken. En superliga-spiller fra FC. Nordsjælland blev ramt af lynet og kørt bevidstløs til hospitalet. (Foto: © Foto: DR)

Under en fodbold-træningskamp mellem 1.divisions-holdet Hvidovre og superliga-reserverne fra FC Nordsjælland er et lyn slået ned i en FC Nordsjællands superliga-spiller, Jonathan Richter.

Han er indlagt på Hvidovre Hospital, men hans tilstand er stadig kritisk, fortæller indsatsleder Brian Munck ved københavns Vestegns Politi.

- Lægerne har lagt ham i kunstigt koma og nedsænket hans temperatur til 35 grader for at stabilisere hans kredsløb, siger han til DR Nyheder.

Hjertemassage omgående

Den 24-årige fodboldspiller fik ydet ydet førstehjælp på stedet, og han blev kørt bevidstløs på hospitalet. Det bekræfter Vestegnens Politi over for DR Nyheder.

- Klokken 18.11 blev en 24-årig spiller ramt af lynet. Han faldt omkuld og fik omgående hjertemassage, fortæller vagthavende ved Vestegnens Politi til DR Nyheder.

Hjertet slår

Den 24-årig fodboldspillers tilstand er stadig kritisk, men politiet oplyser til DR Nyheder, at han har puls.

- Vi håber på det bedste for den unge mand, siger vagtchef Jeff Nielsen i Københavns Vestegns Politi til Ritzau om ulykken.

Spilleren blev ramt under en træningskamp på Hvidovre Stadion, hvor opgøret blev spillet. Kampen blev selvfølgelig afbrudt.

Ud over Jonathan Richter blev to Hvidovre-spillere ramt, men slet ikke så alvorligt. De to andre blev væltet omkuld, og de er med stor sandsynlighed blevet ramt af trykbølgen fra lynnedslaget.

- De har umidelbart ingen fysiske mén, men de tilses selvfølgelig af lægerne, fortæller Brian Munck til DR Nyheder

Spiller med sin bror

Jonathan Richter spiller til daglig sammen med sin tvillingebror, Simon Richter, i FC Nordsjælland, hvor de begge har været i fire år. Jonathan Richter begyndte som fuldtidsprofessionel fodboldspiller i FC Nordsjælland i 2005, efter at han var blevet rykket op fra klubbens andethold.

Hans store gennembrud kom i efteråret 2006, hvor han spillede 16 af kampe for Nordsjælland. Han blev brugt som kantspiller, og FC Nordsjællands skriver på sin egen hjemmeside, at:

- Bolden sidder som limet på hans fødder, og han elsker at udfordre sine modspillere. Han har også et rigtig godt skud udefra, hvilket tit overrasker modstanderholdet.

Så sent som lørdag blev Jonathan Richter sendt på banen midt i anden halvleg i kampen mellem FC Nordsjælland og FC København. En kamp nordsjællænderne i øvrigt vandt 2-0.