Surrugue: Prins Joachim skal gå på prominent skole, hvor også Napoleon har gået

Prinsen følger i både sin fars og sin brors fodspor med sin kommende franske uddannelse.

Den mest berømte studerende på École Militaire, hvor prins Joachim skal studere, var Napoléon Bonaparte, som gik på skolen i 1784. (Foto: Charles platiau © Scanpix)

Prins Joachim kommer i fornemt selskab, når han træder ind på École Militaire som studerende til september.

Det fortæller DR's internationale korrespondent, Stéphanie Surrugue.

- Det er Frankrigs fineste militærinstitution. Det er her, de største franske militærledere tager deres uddannelser, og faktisk har Napoléon Bonaparte gået på skolen, siger hun. Den tidligere kejser gik på skolen i 1784.

Prins Joachim har rang af oberst. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Prins Joachim flytter til september til Paris for at indskrive sig på det prestigefyldte militærakademi. Her skal han følge en et-årig uddannelse i militærstrategisk ledelse.

Skolen ligger i Paris' 7. arondissement på en prominent adresse, fortæller korrespondenten, som selv er bosat i den franske hovedstad.

- Skolen ligger for foden af Eiffeltårnet, så prinsen kommer til at få en usædvanligt god udsigt fra skolebænken.

Franske forbindelser

Når prinsen flytter til Paris med prinsesse Marie og deres to børn, prinsesse Athena og Prins Henrik, er det ikke første gang, det danske kongehus har adresse i byen.

- Prins Joachim fører familietraditionen videre på både dansk og fransk side, siger Stéphanie Surrugue og fortæller, at både kronprins Frederik og prins Henrik har været bosat i byen i længere perioder.

Prins Henrik og kronprins Frederik diskuterer en kunstudstilling med Frankrigs daværende præsident Jacques Chirac i Paris i 1999. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Kronprinsen var ambassadesekretær på den danske ambassade fra 1998 til 1999, mens prinsernes far, prins Henrik, både har studeret og arbejdet i byen.

Men det er ikke den eneste forbindelse, prins Joachim og hans familie har til Paris, siger Stéphanie Surrugue.

- Prinsesse Marie er født i Paris, så familien er jo i forvejen tæt knyttet til Frankrig, og alle i familien taler flydende fransk. Der er ikke nogen tvivl om, at de vil føle sig hjemme.

FacebookTwitter