Svensk minister lover intet: DSB hænger på millionregning

DSB ser ud til at hænge på regningen for id-kontrol, men svensk minister tager sagen op med sine regeringskollegaer.

Den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson, tog de mange spørgsmål fra dansk side med sig hjem. (Foto: 11530 Emil Langvad © Scanpix)

Meget tyder på, at DSB hænger på regningen for, at Danmark kan opfylde det svenske krav om id-kontrol, som ifølge koster DSB op mod en million kroner om dagen.

DSB fik i hvert fald ikke nogen lovning på kompensation, da den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson (S), i dag besøgte København.

- Vi har hidtil sagt, at transportvirksomheden får omkostningerne, men jeg tager spørgsmålet med tilbage for at se, om vi kan gøre noget. Det er ikke unormalt, at det er transportøren, der får de ekstra omkostninger til sikkerhedskrav, lød det fra Anna Johansson.

DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, havde et møde med ministeren, hvor han blandt andet spurgte til økonomien.

- Jeg fik ingen konkrete svar, men jeg har forhåbninger om, at ministeren tager tilbage og påvirker de svenske myndigheder, så vi får svar på vores spørgsmål. Jeg har påpeget de negative konsekvenser, id-kontrollen har for de rejsende, og de økonomiske problemstillinger for DSB, sagde Flemming Jensen.

Han ser frem til endnu et møde på fredag på den svenske ambassade, hvor han håber på nogle konkrete svar. Udover det økonomiske aspekt, så håber han på en lempelse i forhold til kravet om at fotografere passagerernes id og gemme det.