Svensk politi: Flere til forhør for menneskesmugling fra Danmark

Svensk politi afviser ikke, at der kan være danskere blandt de tre personer, der hevet til forhør.

Svensk politi har natten til torsdag stoppet tre køretøjer fra Danmark med i alt 11 flygtninge på Øresundsbroen, oplyser politiets vagthavnede til Ritzau. (© DR)

Svensk politi har natten til torsdag stoppet flere køretøjer med flygtninge, der var på vej over Øresundsbroen.

Det fortæller vagthavende ved politiet i Malmø.

- I den forbindelse har vi hentet tre personer til forhør. De er mistænkt for menneskesmugling. Jeg kan ikke afvise, at de er danskere, men jeg ved det ikke, siger vagthavende Anders Nilsson til Ritzau.

Privatpersoner samler flygtninge/migranter op

Der var 11 andre personer med i de biler, der blev stoppet. Personer, som Anders Nilsson betegner som "udlændinge" og "flygtninge".

Op mod 240 personer forlod sent onsdag et tog i Rødbyhavn på Lolland, efter at betjente havde gjort det klart, at dansk politi ikke ville gøre noget for at tilbageholde dem.

Mange af personerne blev straks samlet op af privatpersoner, som kørte flygtningene og migranterne væk fra stedet.

- Hvor de er taget hen, ved jeg ikke. Jeg tror, at de er blevet hentet af private biler eller har taget taxi videre. Vi overvåger dem ikke mere, siger politikommissær John Andersen.

Afviser decideret razzia

Mange af dem har dog udtrykt ønske om, at de gerne ville til Sverige. Derfor opstod der sent onsdag rygter på sociale medier om, at svensk politi ville holde razzia på Øresundsbroen.

Men svensk politi afviser det rygte.

- Vi har ikke haft en decideret kontrol derude, men vi har været i kontakt med trafikcentret løbende og selv haft et par patruljer derude, siger Anders Nilsson.

Onsdag aften og natten til torsdag har det svirret med forlydender på sociale medier om, hvad der kommer til at ske med de cirka 400 personer, som fortsat er indkvarteret på en skole i Rødbyhavn.

Ledelsen bestemmer

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser til Ritzau, at der først bliver taget stilling til situation i løbet af torsdag morgen.

Politikommissær John Andersen siger dog, at personerne på skolen i teorien ikke adskiller sig fra de personer, der onsdag aften fik lov at bevæge sig videre fra toget.

- Nej, det gør de ikke. Men det er vores politiledelse, der tager en beslutning, når de møder ind, siger han.

/ritzau/