Svenske krav til id-kontrol strengere end ventet

Ifølge svensk politi skal id-kontrol mellem Danmark og Sverige leve op til flere krav end hidtil oplyst.

DSB har tidligere fået at vide, at simpel billedlegitimation ville være nok til at leve op til den id-kontrol, som den svenske regering har pålagt selskabet. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

For blot to dage siden sagde DSB, at studiekort, eller anden simpel billedlegitimation, ville være nok til at tage rejsen mellem Danmark og Sverige.

Det er svensk politi dog ikke helt enig i.

I grænsepolitisektionens fortolkning af reglerne om id-kontrol mellem Danmark og Sverige, som træder i kraft 4. januar, stilles der højere krav end de, som DSB hidtil har fået oplyst af svenske myndigheder.

DSB afventer svar på specifikke spørgsmål

På sin hjemmeside skriver svensk politi, at id kun vil være gyldigt, hvis det er ”officielt udstedt med det formål at fastslå indehaverens identitet.”

Legitimationen skal derfor både indeholde ejerens fødselsdato, underskrift og fulde navn, samt legitimationens udløbsdato og oplysninger om hvem der har udstedt den.

DSB oplyser, at selskabet har henvendt sig til svensk politi med en række specifikke spørgsmål til id-kontrollen og ønsker ikke udtale sig om de nye krav, før svensk politi giver svar.

Mere udførlig fortolkning på vej

Den nuværende fortolkning er midlertidig. Chefen for grænsepolitisektionen i Sverige, Patrik Engström, siger til Sveriges Radio, at der kommer en endnu mere udførlig fortolkning den 18 januar.

DSB har hyret firmaet Securitas til at udføre id-kontrollen på stationen i Kastrup Lufthavn, som er det sidste stop, inden toget fortsætter til Sverige.

Id-kontrollen er vedtaget fra svensk side for at lægge en dæmper på flygtningestrømmen.

Facebook
Twitter