Svenske krisecentre kritiserer Danmark

Danmark eksporterer sine problemer med voldsramte kvinder fra tvangsægteskaber til Sverige. Sådan lyder kritikken fra krisecenter i Malmø. Men integrationsminister Rikke Hvilshøj afviser kritikken.

Rikke Hvilshøj: Det er ikke dansk lovgivning, der avler denne vold. (© DR)

Det seneste år har svenske krisecentre i Malmø haft 25-30 sager med voldsramte kvinder, der er flygtet fra danske ægtemænd med indvandrerbaggrund.

Problem eksporteres til Sverige

Agneta Frick, leder af et kommunalt krisecenter i Malmø, siger, at kvinderne kommer fra tvangsægteskaber, hvor parret er flyttet til Sverige for at omgå de danske udlændingeregler.

- Disse kvinder er ekstremt udsatte. De har været udsat for fysisk og psykisk vold og er helt isolerede. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe dem, men det er i bund og grund et dansk problem, som vi føler er blevet eksporteret til Sverige, siger hun til Berlingske Tidende.

Fælles interesse

Integrationsminister Rikke Hvilshøj afviser kritikken:

- Det er ikke dansk lovgivning, der avler denne vold, og det er heller ikke mig, der bestemmer, hvem svenskerne vil give opholdstilladelse til. Men jeg tager gerne et møde med mine svenske kolleger. Vi må have en fælles interesse i at bekæmpe disse tvangsægteskaber, siger hun.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e9cb66187a20a446ce699http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e9cb66187a20a446ce69c

Facebook
Twitter