Svenskerne undersøger kompensation til DSB

Det svenske statsministerium er i øjeblikket i gang med at undersøge mulig erstatning til DSB for transportøransvaret, som koster flere millioner kroner.

Grænsekontrollen er en dyr affære for transportselskaberne som DSB, der nu muligvis får en håndsrækning. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Den svenske regering vil nu undersøge, om det er muligt at yde erstatning til DSB for de ekstra omkostninger, som ID-kontrollen har medført.

Det skriver sydsvenskan.se.

- Vores ambition er at finde frem til en form for kompensation til operatørerne, siger transportminister Anna Johansson.

Avisen skriver, at advokater i Statsministeriet i øjeblikket undersøger, om økonomisk kompensation til transportvirksomheder er forenelig med EU-lovgivningen om statsstøtte.

Udmeldingen kommer i forbindelse med, at den svenske regering ”ser på problemerne”, som kontrollen skaber. Det er blevet mere besværligt at være pendler, og svenskerne forsøger at undgå, at kontrollen hæmmer væksten i grænseområdet.

DSB har tidligere oplyst, at det svenske krav om ID-kontrol, længere rejsetid og færre passagerer forventes at koste selskabet en million kroner om dagen.

DSB har åbnet muligheden for, at regningen kunne blive sendt videre til passagererne i form af prisstigninger.

Den danske transportminister Hans Christian Schmidt afviste dog, at regningen skulle sendes videre til de rejsende, og Transportministeriets eget estimat var kun ni millioner kroner for perioden på en måned. En regning, der skulle deles med Skånetrafikken.

DSB siger til DR Nyheder, at de ikke ønsker at kommentere, før der kommer en officiel henvendelse fra den svenske regering.