Tema Grænsekontrol

Sverige forlænger id-kontrol ved grænsen til Danmark

Det er for tidligt at ophæve id-kontrollen ved den svenske grænse, siger svensk minister.

Id-kontrollen inden rejsen fra Danmark til Sverige sker blandt andet i Kastrup, hvor passagerer skal vise id, inden de kan tage toget over Øresund. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Id-kontrollen på rejser til Sverige fortsætter, og der er stadig ingen deadline for, hvornår den bliver ophævet.

Det står klart efter en samtale i dag mellem den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S) og den danske transportminister Hans Christian Schmidt (V).

– Inden det kommer på tale at fjerne id-kontrollen mellem Danmark og Sverige, vil regeringen være sikker på, at antallet af asylansøgere ikke stiger så snart, vinteren er overstået, siger Anna Johansson ifølge Sydsvenskan.

Id-kontrollen blev indført den 4. januar 2016.

Den svenske minister siger samtidig, at flygtningestrømmen over Øresund stadig ikke er tilstrækkelig lille til at ophæve id-kontrollen eller tænke den sammen med den paskontrol, som de svenske myndigheder gennemfører i Hyllie.

– Der er ingen deadline, men så snart vi har en løsning, som alle er enige om, gennemfører vi den, siger den svenske minister.

Ifølge Sydsvenskan søgte 638 personer asyl i Sverige i sidste uge. Meget få af dem kom til Sverige over Øresund. I stedet ankom de fleste til havnene i Trelleborg og Gøteborg.

Avisen skriver også, at der hver uge kun kommer en håndfuld asylansøgere til Hyllie og havnen i Helsingborg.