Svinekoteletter dyppet i okseblod giver røde bøffer

Svindel med madvarer er et voksende problem på verdensplan. I Vietnam er fødevarekriminelle taget i at dyppe svinekoteletter i okseblod - og sælge dem som røde bøffer.

Se klippet fra Madmagasinet: Man forsøgte at lave svinekoteletter om til oksekød.

Et dyp i et kar med okseblod og kemikalier, og så blev en svinekotelet transformeret til en rød bøf.

Sådan valgte fødevaresvindlere i Vietnam i hvert fald at tjene deres penge, indtil det blev opdaget af de vietnamesiske myndigheder.

- De kriminelle er enormt kreative, når det kommer til fødevaresvindel. For der er en stor økonomisk gevinst forbundet med fødevarer. Vi ser, at bander og kriminelle, som tidligere har beskæftiget sig med narko, kaster sig over fødevarer, siger Kristian Holst Laursen, der er adjunkt på Københavns Universitet og forsker i fødevaresvindel.

Den type fødevaresvindel, hvor svinekød gøres til oksekød, kviste tilsættes kaffe, cellulose tilsættes parmesanost og så videre, kalder Kristian Holst Laursen for svindel med designerfødevarer.

- Jeg tror kun, vi ser toppen af isbjerget nu. Der kommer flere og flere sager, men vi ved i virkeligheden ikke, hvor omfattende det er, siger Kristian Holst Laursen i aftenens Madmagasinet, som sendes klokken 21 på DR 1.

I tilfældet med svinekoteletter som sænkes ned i okseblod og natriummetabisulfit, som kemikaliet hedder, mener Kristian Holst Laursen nok, at danske myndigheder vil fange svindelnummeret.

- De sundhedsmæssige risici forbundet med at indtage produkter produceret under uhygiejniske forhold eller som er blevet tilsat produkter, som er skadelige for dig, er stor. Og det er selvfølgelig utroligt alvorligt, siger Kristian Holst Laursen.

Følge med i Madmagasinet i aften, som ser nærmere på svindel med fødevarer. Det er klokken 21 på DR 1. Ovenfor er klippet fra programmet, hvor Kristian Bitz og Kristian Laursen laver deres egen oksebøf - af svin.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1152471868136669

Facebook
Twitter