Syddansk Universitet skal skære 160 stillinger væk

160 årsværk forsvinder, når Syddansk Universitet skal finde besparelser for 149 millioner kroner inden 2019.

Landets tredjestørste universitet, Syddansk Universitet, skal spare 149 millioner kroner som følge af regeringens besparelser på uddannelsesområdet.

Det betyder, at universitetet skal nedlægge 160 fuldtidsstillinger, oplyser rektor på Syddansk Universitet, Henrik Dam.

- Vi skal, når besparelserne er fuldt indfaset i 2019, finde 149 millioner kroner. Det svarer til lige godt 160 årsværk, siger Henrik Dam.

Det er endnu uklart, hvor mange medarbejdere, der får en fyreseddel.

- Vi kan ikke undgå afskedigelser, men vi prøver så vidt muligt med frivillige fratrædelser, naturlig afgang og ved at undlade at genopslå ledige stillinger, siger rektoren fra Syddansk Universitet.

Besparelserne kommer også til at betyde nedlæggelse af "en håndfuld fag", mens andre fag lægges sammen.

Den decentrale struktur med center i Odense og campusbyer i Esbjerg, Kolding, København, Slagelse og Sønderborg bliver der ikke pillet ved.

Baggrunden for besparelserne er, at regeringen har pålagt landets uddannelsesinstitutioner at spare to procent om året. Desuden er det en følge af den dimensionering af uddannelser, som har skåret mange studiepladser væk.

Københavns Universitet meddelte i februar, at 500 stillinger forsvinder som følge af besparelser. Forleden oplyste universitetet, at man lukker ni små fag på humaniora.

/ritzau/

Facebook
Twitter