Syddansk Universitet tester 5000 kvote 2-ansøgere

Det handler om at finde det bedste match mellem de studerende og uddannelserne, siger studiechef om test.

SDU har tidligere testet nogle af kvote 2-ansøgerne og her har erfaringerne været gode. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Som det første universitet i Danmark tester SDU nemlig denne weekend ansøgerne på næsten alle uddannelser, når de søger kvote to.

- Vi vil gerne møde dem, der har tænkt sig at læse hos os, og så vil vi gerne sikre, at vi laver det bedste match, siger studiechef Annette Lund.

SDU har også tidligere år testet de studerende, men i år er der dobbelt så mange – omkring 5000 - som skal have testet studieparatheden. Erfaringerne fra tidligere har været god.

- Dels kan vi se på vores tal, at flere gennemfører, og dels kan vi også se, at de studerende er mere klar på, hvad de skal i gang med, siger Annette Lund.

Forudsætningen for at komme til test er, at man har sendt sin kvote-to-ansøgning, og at man opfylder adgangskravene.

Derudover skal nogle af ansøgerne også igennem nogle supplerende og fagspecifikke prøver, alt afhængig af hvilke fag de har søgt ind på.

Den såkaldte unitest tester de studerende på tre områder: Kvantitativt, kritisk og sprogligt ræsonnement. Den skal bedømme de kompetencer, der er væsentlige for studerende på videregående uddannelser.

Man dumper ikke testen, men resultatet bliver brugt til at rangere ansøgerne. Den indgår altså i den samlede vurdering, når de forskellige studier optager næste års studerende.

Der er svar på testene 9. maj. Testen er købt af et australsk forskningscenter, som også laver resultatbehandlingen og kommer ud med en score, som indgår i den samlede bedømmelse af ansøgeren.

/ritzau/