Sygehus anmelder tidligere 'betroet medarbejder' for millionsvindel

Der er endnu ikke rejst tiltale mod medarbejderen.

(Arkivfoto). (Foto: © Linda Kastrup, Scanpix)

Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere betroet medarbejder for millionsvindel.

Det oplyser sygehuset i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen er sket 4. oktober på "baggrund af en mistanke om mulig svindel med sygehusets midler under vedkommendes ansættelse på Sygehus Lillebælt," lyder det i meddelelsen.

Sydøstjyllands Politi bekræfter i en pressemeddelelse, at de den 11. december foretog en række ransagninger og anholdelser i en sag om økonomisk kriminalitet.

De oplyser, at baggrunden for politiaktionen er en anmeldelse fra Sygehus Lillebælt, der mistænker en tidligere medarbejder og to tidligere samarbejdspartnere for i fællesskab at have foretaget fiktive indkøb og oprettet falske fakturaer.

Politiaktionen er foregået flere steder i landet blandt andet i Vejle og på Fyn og Sjælland. Aktionen er udført i samarbejde med flere andre politikredse. Der er sigtet flere personer.

Den mistænkte er ikke længere ansat på sygehuset, og sagen er overgivet til politiet.

Én til halvanden million

Ifølge sygehuset drejer beløbet sig i alt om én til halvanden millioner kroner. Rejses der tiltale, vil sygehuset kræve beløbet tilbagebetalt.

- Det er vores opfattelse, at den pågældende medarbejder har fundet et hul i et hjørne af vores kontrolsystem, og at vedkommende bevidst har omgået vores kontroller i samarbejde med personer uden for sygehuset, siger Sygehus Lillebælts administrerende direktør, Christian Sauvr og tilføjer:

- Der er tale om flere mindre beløb fordelt over en periode på flere år, eskalerende frem mod vores politianmeldelse.

Procedurer skal strammes op

Christian Sauvr uddyber over for DR Nyheder, at sagen gennem flere måneder er blevet undersøgt internt i Sygehus Lillebælt

- Vi får et tip fra en af vores samarbejdspartnere i midten af september, fortæller han.

4. oktober valgte Sygehus Lillebælt så at involvere politiet i sagen.

- Vi anmeldte til politiet, så snart vi havde et overblik over, at der var foregået noget mistænkeligt, som politiet bør tage sig af, siger administrerende direktør Christian Sauvr.

Af hensyn til personalesagen og efterforskningen vil sygehuset ikke gå i yderligere detaljer om, hvordan svindlen er foregået.

Sygehusdirektøren fortæller, at de har intensiveret kontroller og tilsyn på grund af sagen.

- Det er vigtigt at sige, at vores økonomi- og kontrolsytem er godkendt og underlagt revision hvert år, og det er foregået uden påtegnelser. Men vi må også erkende, at der på trods af vores kontroller har været et hul, som vi allerede har taget initiativ til at få lukket, siger Christian Sauvr.

Opdateret 15.07 med citater fra Christian Sauvr.

/ritzau/DR Nyheder