Sygehus forbyder e-cigaretter

Aalborg Sygehus indskærper, at rygeforbud også gælder elektroniske cigaretter.

Aalborg Sygehus indskærper, at rygeforbud også gælder e-cigaretter. (© Scanpix)

Både ansatte og patienter på Aalborg Sygehus skal forberede sig på, at det ikke længere er tilladt at erstatte en almindelig cigaret med en såkaldt e-cigaret, der ved hjælp af en glødetråd opvarmer væske til dampform.

Ledelsen på sygehuset har indskærpet, at e-cigaretter nu også er omfattet af det generelle forbud mod rygning. Det skriver Nordjyske.

- Ingen ved rigtigt, om det er skadeligt eller ej, og ingen kender langtidsvirkningerne. Flere undersøgelser har dog vist, at mange e-cigaretter indeholder blandt andet kølervæske, siger sygeplejefaglig direktør Lisbeth Lagoni til Nordjyske og fortsætter:

- Desuden kan det på afstand være svært at skelne e-cigaretter fra almindelige cigaretter. Derfor sender det et uheldigt signal.

Glæde hos Kræftens Bekæmpelse

I fremtiden skal ansatte og patienter derfor vænne sig til at gå i sygehusets rygepavillion, hvis de vil bruge en e-cigaret.

Hos Kræftens Bekæmpelse glæder projektchef Niels Them Kjær sig over beslutningen i Aalborg.

Han mener, at ikke mindst den manglende viden om indholdet i e-cigaretter er bekymrende, og at de falder i et hul mellem fødevarer og lægemidler.