Sygehus Lillebælt var tæt på at servere forgiftede æg

Indtil videre står der kun danske æg på menuen, siger vicedirektør.

På Sygehus Lillebælt var køkkenet klar til at servere æg, der kunne være inficeret. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

På Sygehus Lillebælts afdelinger i Kolding, Vejle, Middelfart og Give var man her til formiddag klar til at servere æg fra udlandet, der kunne være inficeret med giftstoffet fipronil.

Men i et brev fra Danæg blev man inden frokosttid gjort opmærksom på, at æggene kunne være inficeret.

- Der skulle ikke være nogen, der har spist dem i dag. Køkkenet kiggede på produktionen og fjernede æggene, så patienter og personale har ikke spist dem i dag, fortæller Martin Fejring, vicedirektør på Sygehus Lillebælt.

Ærgrer sig over forgiftet mad

Han ærgrer sig over, at sygehuset har modtaget fødevarer, som ikke er i orden, men er lettet over, at de blev trukket tilbage i tide.

- Det er rart, at de når at trække dem tilbage, inden nogen har fået dem serveret. Men vi hæfter os også ved, at Fødevarestyrelsen siger, at æggene er ufarlige, siger Martin Fejring.

Indtil videre har sygehuset valgt udelukkende at benytte danske æg i deres køkken.

Danæg har trukket 20 ton inficerede kogte, pillede æg, tilbage, der er solgt videre til kantiner og catering. Virksomheden havde modtaget æggene fra en belgisk underleverandør.

Indholdet af fipronil i æggene er dog under det akut sundhedsskadelige niveau.

Styrelsen har fredag meldt ud, at man trygt kan købe friske æg i de danske butikker. Der sælges nemlig hovedsageligt danske æg i de danske butikker.