Sygehuschefer får millioner i fratrædelse - og bliver

En chefansat fik næsten 1,4 millioner kroner for at fortsætte i en ny stilling i Region Syddanmark.

Flere af landets regioner giver store fratrædelsesbeløb til ledere, der fortsætter i stillingen, skriver Politiken.

De seneste fem år har Region Syddanmark eksempelvis udbetalt fratrædelsesbeløb til tre ledende medarbejdere, der stadigvæk arbejder i regionen med ansvaret for det lokale sygehusvæsen.

I et af tilfældene fik en chefansat næsten 1,4 millioner kroner for at fortsætte i en ny tidsbegrænset stilling - en såkaldt åremålsansættelse.

Rådsformand undres

Venstres regionrådsformand i Syddanmark, Carl Holst, forstår godt, hvis almindelige lønmodtagere undrer sig over, hvordan det kan gå til, når velfærdsstaten fattes penge.

- Jeg er også et almindeligt menneske, og jeg forstår heller ikke, hvorfor man skal have en fratrædelsesgodtgørelse, når man bliver i stillingen, siger Carl Holst på baggrund af de tre sager, der angiveligt er forhandlet administrativt på plads af regionens embedsmænd.

Efter eget udsagn kender regionrådsformanden dem ikke, men han vil tage dem op på næste møde med direktionen.

Bonusser er i stor vækst

Længere nordpå i Region Midtjylland har regionsdirektør Bo Johansen fået knap 1,1 million kroner i fratrædelsesgodtgørelse, selv om han også er fortsat i stillingen i en ny tidsbegrænset ansættelse.

Tendensen til at give offentlige chefer dyre åremålsansættelser, der som regel udløser et tillæg på i gennemsnit 130.000 kroner om året, har været i stor vækst inden for staten.

Mellem 2005 og 2010 skete der en fordobling, og finansminister Bjarne Corydon (S) skal nu redegøre for udviklingen, skriver Politiken.

/ritzau/