Sygehuse er rystede over mad lavet i cementblander

Sygehuse er rystet over at have modtaget mad lavet i cementblander fra en ikke godkendt virksomhed.

Sygehus Vendsyssel er en af modtagerne af den mad, som er produceret af den lukkede virksomhed Nordic Ingredients. Maden bliver nu destrueret. (Foto: Christine Nørgaard © DR Nordjylland)

To sygehuse og en virksomhed er forundrede over, at fødevarevirksomheden Nordic Ingredients kunne sælge produkter som gelérugbrød og pulverblandinger med smag, når virksomheden ikke var registreret som fødevarevirksomhed eller førte egenkontrol.

Det fortæller både Aalborg Universitetshospital Syd, Vendsyssel Sygehus og Roskilde Madservice torsdag aften til Ritzau.

Nordic Ingredients er lukket ned af Fødevarestyrelsens rejsehold, fordi virksomheden ikke har overholdt styrelsens regler for hygiejne ved blandt andet at have blandet maden i en cementblander.

Forundret over aftale

Hos Roskilde Madservice fortæller kostleder Pia Fastholm, at hun ikke var bekendt med problemet.

- Vi har overhovedet ikke været klar over, at virksomheden ikke var registreret. Det kommer meget bag på mig, at vi som offentlig myndighed kan få lov til at handle hos en ulovlig virksomhed, siger hun.

Roskilde Madservice leverer mad til otte plejecentre og tre caféer, og er drevet af Roskilde Kommune.

Kendte ikke til problemer

På Aalborg Universitetshospital Syd er man også rystet over informationen om, at Nordic Ingredients ikke har været registreret.

- Det er uacceptabelt, at en sådan virksomhed har lov til at levere fødevarer til sygehuse og syge mennesker. Det er vi dybt rystede over.

- Jeg kan sige med 100 procents sikkerhed, at vi ikke har været bekendt med disse problemer. Det ville vores køkken have reageret på, hvis de havde den mindste fornemmelse af, at der var problemer, siger Kim Mikkelsen, vicedirektør på Aalborg Universitetshospital.

Han fortæller også, at mange af sygehusets indkøbsaftaler er oprettet af regionen.

Region har lavet indkøbsaftale

- Jeg ved, at mange af vores produkter bliver leveret gennem en indkøbsaftale, som vores indkøbskontor i regionen har lavet. Men jeg vil ikke udtale mig om denne konkrete aftale, siger Kim Mikkelsen.

Region Nordjyllands indkøbskontor inkluderer også Vendsyssel Sygehus, som er på Fødevarestyrelsens liste.

Aalborg Universitetshospital Syd, Vendsyssel Sygehus og Roskilde Madservice er torsdag aften stoppet med at servere Nordic Ingredients varer, og de resterende produkter vil blive destrueret.

/ritzau/

Facebook
Twitter