Sygehuskollega: Mange døde på drabstiltalts afdeling

Lægesekretær fortæller i retten, at mængden af døde patienter på drabstiltalts afdeling var overraskende høj.

I løbet af et år døde mellem 90 og 100 patienter på medicinsk afdeling 130 i Nykøbing, fortæller lægesekretæren, der vidner i retten i dag. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Antallet af dødsfald på medicinsk afdeling 130 i Nykøbing var så høj, at det fik en nyansat lægesekretær til at spærre øjnene op tilbage i 2012. På det tidspunkt arbejdede en nu drabstiltalt sygeplejerske på afdelingen.

Lægesekretæren er tirsdag indkaldt som vidne i Retten i Nykøbing Falster. Her sidder sygeplejersken anklaget for tre drab og et drabsforsøg. Et af drabene blev ifølge anklagemyndigheden begået på afdeling 130 i marts 2012.

- Der var en markant højere dødelighed end på den afdeling, jeg kom fra. Da jeg blev ansat tænkte jeg, at det var utroligt, at der var så mange hjertestop og så mange dødsfald, fortæller lægesekretæren.

Mængden af døde på afdeling var så høj, at lægesekretæren på et tidspunkt gik ind og studerede afdelingens såkaldte morsbog. "Mors" er latin og betyder "død".

Lægesekretæren fortæller, at der i løbet af et år døde mellem 90 og 100 patienter, og det var markant flere, end der døde på den medicinske afdeling på Nakskov Sygehus, hvor hun tidligere havde været ansat.

Den høje dødelighed var noget, der blev talt om på afdelingen. Lægesekretæren talte både om det med en nær kollega, og hun nævnte det også over for afdelingssygeplejersken.

- Hun reagerede sådan set meget naturligt. Hun sagde, at det også var en travl afdeling med mange dårlige patienter, fortæller lægesekretæren.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk