Sygeplejerske mistænkt for tredobbelt drab skal mentalundersøges

Den unge kvinde, der er sigtet for at have dræbt tre personer på Nykøbing Falster Sygehus en nattevagt i februar, fik tirsdag forlænget sin varetægtsfængsling med endnu fire uger.

Kvinden er sigtet efter straffelovens paragraf 237, der handler om forsætligt drab. Ifølge politiet skal drabene være begået ved indføring af et intravenøst stof. (© Colourbox)

Kvinden, der er sigtet for drabsforsøg og tredobbelt drab, fik tirsdag forlænget sin varetægtsfængsling med endnu fire uger.

Sådan lyder afgørelsen i Retten i Nykøbing Falster tirsdag.

Kvinden er sigtet for på en nattevagt på Nykøbing Falster Sygehus mellem lørdag den 28. februar og søndag den 1. marts at have dræbt tre personer.

Kvinden er sigtet efter straffelovens paragraf 237, der handler om forsætligt drab. Ifølge politiet skal drabene være begået ved indføring af et intravenøst stof.

Sygehuset anmeldte dødsfaldene søndag, kvinden har siden mandag den 2. marts været varetægtsfængslet.

Skal mentalundersøges

Politiets anklager, Søren Martin Jensen, ønskede en forlængelse af varetægtsfængslingen af frygt for, at den unge kvinde vil påvirke efterforskningen, hvis hun blev sat fri.

Det er forsvarer Jørgen Lange uenig i.

- Det vil hun ikke, og det her har allerede taget for lang tid, fortæller han.

Han har kæret forlængelsen til landsretten.

Det kom også frem, at den unge kvinde skal mentalundersøges inden for de næste fire uger.

- Det er helt normalt i straffesager af sådan en karakter, fortæller Søren Martin Jensen.

Lukkede døre - igen

Der er navneforbud i sagen. Og efter kort proces blev fremmødte journalister vist ud, da begge parter ønskede lukkede døre. Politiets anklager, Søren Martin Jensen, ønskede lukkede døre for at beskytte politiets "betydelige" efterforskning.

Forsvarsadvokat Jørgen Lange tilsluttede sig af hensyn til sin klient.

- Jeg har drøftet det indgående med min klient og med hensyn til at beskytte hende bedst muligt, har jeg ingen bemærkninger, sagde han i Retten, inden journalisterne forlod salen.

Mut og nedslået

Kvindens familie og venner var mødt op. I alt syv personer. De holdt sig dog væk fra retssalen og ønskede ikke at åbne op for pressen.

- Vi ønsker ikke at tale, fortalte en mand relateret til den unge sygeplejerske.

Under seneste behandling af sagen i Østre Landsret den 13. marts, virkede den unge kvinde upåvirket af sagen, men under behandlingen i Retten i Nykøbing Falster virkede hun, i sort fra top til tå, omvendt mere mut og nedslået.