Tema Sygeplejerske-sagen

Sygeplejerske tiltales for tre drab og et drabsforsøg

En sygeplejersker er tiltalt for tre drab mod ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster, siger hendes forsvarer.

Forsvarer Jørgen Lange oplyser, at retssagen mod en 31-årig sygeplejerske begynder i marts, hvor hun tiltaltes for tre drab og et drabsforsøg. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

En sygeplejerske er nu blevet tiltalt for tre drab og et drabsforsøg på ældre patienter på sygehuset i Nykøbing Falster. Det oplyser kvindens advokat, Jørgen Lange.

Hun har siden marts sidste år været varetægtsfængslet og sigtet for fire drab og et drabsforsøg på sygehuet.

Men Statsadvokaten i København har tilsyneladende vurderet, at beviserne for et af de påståede drab var for svage til en tiltale.

Den 31 -årige kvinde har hele tiden nægtet sig skyldig, men måned efter måned har dommere i både by- og landsret valgt at forlænge hendes fængsling.

- Jeg har talt med min klient, og hun er selvfølgelig skuffet. Men når man nu har holdt hende indespærret i så lang tid, er det næsten naivt at tro, at de pludselig ville komme og lukke hende ud, siger Jørgen Lange.

Advokaten har flere gange spurgt efter et motiv, men det har anklagemyndigheden ikke leveret. Ved et retsmøde i Nykøbing Falster sidste år fortalte anklager Michael Boolsen, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Det er allerede nu besluttet, at retssagen mod kvinden starter til marts.

/ritzau/