Sygeplejersker afviser mere overarbejde

Sygeplejerskerne ved det center der behandler kræft på sygehuset i Herlev har sagt nej til at arbejde over på hverdage og i weekender for at få bragt ventetiden ned.

Sygeplejersker ved Københavns Amts Sygehus i Herlev ønsker ikke at arbejde over med kræftbehandling ved strålekanonen. De synes, at de arbejder rigeligt allerede.

Ledelsen på Amtssygehuset i Herlev har forsøgt at få sygeplejerskerne i strålecentret til at arbejde over på hverdage og i weekenden for på den måde at få bragt ventetiden på strålebehandling ned, skriver Politiken.

Men sygeplejerskerne har sagt nej til et tilbud om 200 kroner ekstra pr. overarbejdstime, hvilket svarer til en overarbejdsbetaling på cirka 120 procent. Plus genetillæg.

Knokler rigeligt allerede

det drejer sig om. Sygeplejerskerne mener simpelthen at de arbejder rigeligt i forvejen.

- Vi ser det ikke som et specielt godt tilbud. Generelt synes sygeplejerskerne, at de arbejder for meget, siger Lars Bernt Madsen, der er faglig sekretær i Københavns Amtskreds i Dansk Sygeplejeråd, der har været med til at forhandle tilbuddet fra sygehusets ledelse.

Frivillig rammeaftale

rammeaftale, hvorefter det var frivilligt for de enkelte sygeplejersker at melde sig til vagter ved strålekanonerne i eftermiddags- og aftentimerne og i weekenden.

Lars Bernt Madsen siger, at Dansk Sygeplejeråd gerne indgår en aftale, men sygeplejerskerne på sygehuset i Herlev har sagt, at de ikke er interesseret.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen så gerne åbningstiden i strålecentrene udvidet, men der mangler uddannet personale.

Facebook
Twitter