Sygeplejersker i Herning hårdt ramt af corona

Patienter, der først testes negative og så positive med coronavirus, bekymrer de ansatte.

Omkring 30 sygeplejersker på Regionshospital Herning er testet positive for coronavirus. (Foto: Region Midtjylland © Region Midtjylland)

Omkring 30 sygeplejersker er syge med Covid-19 på Regionshospitalsenhed Vest, der har afdelinger i blandt andet Herning og Holstebro.

Det er over en tredjedel af det samlede antal syge ansat i Region Midtjylland, der også omfatter blandt andet Aarhus Universitetshospital. I alt er 84 ansatte smittede i regionen.

Katrine Lykke Larsen er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på regionshospitalsenhed Vest. Hun fortæller, at hendes kolleger er bekymrede for at tage på arbejde.

- De er bange for at blive smittet og tage smitten med hjem, siger hun.

Bekymringen går især på, at nogle patienter er blevet indlagt med coronasymptomer, men bliver testet negative. Siden er symptomerne fortsat, og senere er patienterne testet positive.

- I den mellemliggende periode har man jo ikke tænkt, at man skal beskytte sig ekstra, siger hun.

Ud over de cirka 30 syge er der et mørketal af sygeplejersker, der endnu ikke er blevet testet, eller som endnu ikke har symptomer, påpeger Katrine Lykke Larsen.

Nye arbejdsgange tager tid at lære

Hospitalsdirektør Poul Michaelsen er opmærksom på ængstelsen blandt sine ansatte.

- Det gør mig oprigtig ked af det. Det er træls, for at sige det på jysk, at vores personale er kede af det og bekymrede for at komme på arbejde. Det er ikke godt nok, og det må vi få rettet op på, siger han.

Han understreger, at man med coronavirus har med en ny sygdom at gøre, der kræver nye arbejdsgange og nye retningslinjer for brug af værnemidler, som personalet hele tiden skal øve sig i.

- Det er en ny måde at tage tøj af og på, en ny måde at bruge visir og masker, nye måder at omgås patienter. Det er ikke noget, du kan sidde bag et skrivebord og læse om i 10 minutter, og så ved du det, siger han.

Isolerer patienter, der er testet negative

Hospitalet i Herning vil nu isolere patienter med coronasymptomer, selvom de er testet negative, så længe de har symptomerne. Derudover skal personalet tale mere med hinanden om, hvordan de bruger værnemidlerne og påtale det, hvis en kollega ikke bruger dem korrekt.

Kan patienterne føle sig trygge?

- Det kan de. Vi leverer høj faglig kvalitet. Vi er virkelig skarpe på det her, så skarpe som vi kan være, siger Poul Michaelsen.