Sygeplejersker i kø for at behandle illegale udlændinge

Op mod 70 har søgt om at blive frivillige på en ny klinik for udlændinge uden opholdstilladelse.

Sundhedsklinikken ligger på Vesterbro og skal behandle de illegale udlændinge, der ikke tør komme på sygehusene. (Foto: Jonas Deiborg © DR København)

Op mod 70 sygeplejersker har søgt om at arbejde som frivillige på Røde Kors' sundhedsklinik for udlændinge uden opholdstilladelse.

Der har ikke været nogen officiel jobannonce til klinikken, som åbner onsdag i næste uge.

Alligevel har omkring 70 sygeplejersker selv taget kontakt til Røde Kors for at få lov at arbejde frivilligt. Det skriver Dansk Sygeplejeråds fagblad Sygeplejersken.

Politikere utilfredse

Klinikken ligger på Vesterbro i København. Den har været genstand for stor debat, fordi de potentielle patienter opholder sig ulovligt i landet.

Flere politikere har sagt, at politiet skal pågribe udlændingene ved klinikken. Men det har ikke skræmt sygeplejersker for at søge job på klinikken.

- De seneste dage har jeg været begravet i mails og telefonopkald. Det er helt forrygende, men for mange til, at alle kan få jobbet, siger Vibeke Lenskjold fra Røde Kors og leder af sundhedsklinikken.

I starten er der brug for 16-18 sygeplejersker på skift de to dage om ugen, klinikken har åbent. I øjeblikket afholdes der jobsamtaler. Især særligt erfarne sygeplejersker får chancen.

- Vi ser en del modne damer, om man så må sige. Det er typisk sygeplejersker over 50 år, som tidligere har prøvet at være i brændpunkter og som har en personlig robusthed, siger Vibeke Lenskjold.

Sygeplejersker vil have arbejdsro

Dansk Sygeplejeråd, som repræsenterer cirka 70.000 sygeplejersker, støtter også op om Røde Kors´ sundhedsklinik for udlændinge uden opholdstilladelse.

Formand Grete Christensen opfordrer politikerne på Christiansborg til at sikre arbejdsro om de læger, sygeplejersker og andre, der vælger at arbejde på sundhedsklinikken.

- Det vil være dybt uacceptabelt, hvis patienterne skal frygte, at politiet står klar til at pågribe dem udenfor klinikken, siger hun.

Facebook
Twitter