Sygeplejersker topper i troværdighed - spindoktorer er i bund

Spindoktorer opfattes mere utroværdige end sygeplejersker, og det er der en kontant grund til.

Sygeplejersker er i følge en analyse fra Epinion og Radius kommunikation den mest troværdige faggruppe. (Foto: Christian Als © Scanpix)

Arbejder du i den private sektor, opfattes du med stor sandsynlighed som værende mere utroværdig end ansatte i det offentlige.

Det viser en ny analyse fra Epinion og Radius Kommunikation, som har undersøgt, hvilke faggrupper, danskerne mener, er mest troværdige.

På de fire øverste pladser finder man sygeplejersker, læger, politifolk og skolelærere - altså job som for de flestes vedkommende er at finde i den offentlige sektor.

De fire mest utroværdige faggrupper er ifølge analysen ejendomsmæglere, Journalister, politikere og spindoktorer.

En højere sags tjeneste

Nicolai Taudorf Andersen fra Radius kommunikation har kigget nærmere på, hvorfor danskerne svarer, som de gør.

- Offentligt ansatte er nogen, vi ikke skal betale for at være i kontakt med, og det spiller faktisk en rolle i forhold til troværdigheden, at vi ikke ser dem som nogen, der forsøger at få penge ud af lommerne på os, men nærmere som nogen der er sat i verden for en højere sags tjeneste, siger han.

Ansatte i det offentlige står ofte ansigt til ansigt med danskerne gennem deres arbejde, og netop den enkelte sygeplejerske, skolelærer eller pædagogs kontakt med borgerne betyder også meget for bedømmelsen af hele faggruppens troværdighed.

- Når jeg afleveret min søn i børnehaven, så oplever jeg en meget kompetent pædagog, der tager godt imod og får min søn godt i gang med dagen. Det er det indtryk, jeg vurderer troværdighed hos pædagoger ud fra, og det er det samme, som tusindvis af andre forældre gør, siger Nicolai Taudorf Andersen.

Facebook
Twitter