Syrisk flygtning anholdt: Ville smugle materiale til sprængstoffer ind i Danmark

En 20-årig syrisk flytning er blevet anholdt mistænkt for bombeplaner

En 20-årig syrisk flygtning er blevet anholdt, efter han er blevet taget med materiale til bombefremstilling. Det oplyser statsanklageren i Stuttgart til DR Nyheders korrespondent i Tyskland.

En talsmand ved statsanklageren fortæller, at den mistænkte sidste weekend forsøgte at rejse til Danmark med færgen fra Puttgarden til Rødby, men at han blev afvist ved grænsen, da han ikke kunne fremvise pas eller anden id.

Han blev først anholdt på sin vej tilbage til Sydtyskland, hvor man fandt materiale, der kan bruges til at lave en bombe. Materialet er noget, som man kan købe lovligt i for eksempel et byggemarked.

Det er politiets teori, at han har forsøgt at komme ind i Danmark med disse genstande i bagagen muligvis for at møde kontaktpersoner, oplyser talsmanden.

Ifølge det tyske medie NDR fandt man blandet 10.000 tændstikker, som han er mistænkt for at ville bruge til at bygge en bombe-detonator med.

Tyske myndigheder havde indtil sidste weekend haft ham under observation. Men man havde indtil da ikke nok, man kunne hænge ham op på ud over en generel mistanke. Men da man fandt genstandene på ham, fik man mistanken bekræftet: at han ville bygge en bombe.

Kendt IS-sympatisør

Manden er kendt som IS-sympatisør, og ifølge statsanklageren har man indtil nu ingen indikationer fundet på konkrete terrormål. De danske myndigheder er sandsynligvis ikke orienteret, oplyser talsmanden.

Det tyske nyhedsbureau dpa skriver, at manden bor i en flygtningelejr i Baden-Württemberg i Tyskland, og at hans værelse er blevet ransaget af efterforskere..

Ritzau har været i kontakt med Politiets Efterretningstjeneste, der ikke har nogen kommentarer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk