Syv års fængsel for stadiondrab

En 16-årig dreng er blevet idømt syv års fængsel for drabet på den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen ved Aalborg Stadion i 2007.

Politiets teknikere i gang med arbejdet på gerningsstedet ved Aalborg Stadion. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

En 16-årig dreng er blevet idømt syv års fængsel for drabet på den 48-årige Henrik Bjerremand Kristensen ved Aalborg Stadion sidste år.

Drengen blev tidligere i dag dømt for manddrab ved Østre Landsret i Aalborg. Det var en skærpelse af dommen i byretten, hvor han fik fire års fængsel for vold med døden til følge.

Dengang var straffens længde anledning til en heftig diskussion om det rimelige i, at unge kan slippe billigere for at begå alvorlige overfald - blot på grund af deres alder.

Den skærpede straf for manddrab er otte års fængsel for unge under 18 år. Det havde anklageren krævet.

Overfaldet efter bytur

Henrik Bjerremand Kristensen blev det helt tilfældige offer for drengens uprovokerede vold, der skete i en alkohol- og amfetaminrus. Det var en tidlig morgen i oktober 2007, at den 48-årige mand blev overfaldet, da han var på vej hjem fra en bytur.

Sagen er en af de mest omtalte drabssager i nyere tid. Blandt andet filmede drengen sit offer med sin mobiltelefon.

Ville slå ihjel

Anklageren, vicestatsadvokat Kirsten Dyrman, har lagt vægt på, at overfaldet var særdeles råt og farligt. Hun har flere gange brugt vendingen, at "den 16-årige havde gjort sit værk færdigt."

Med det mente hun, at den 16-årige var klar over, at han ville slå Henrik Bjerremand Kristensen ihjel.

Advokat Kristian Mølgaard har i sit forsvar af drengen understreget, at kampen mellem den 16-årige og den 48-årige havde været ligeværdig i starten, og at der var tale om et slagsmål snarere end et regulært overfald.