Syv anholdt i stor razzia: Prøvede at smugle 16 millioner kopicigaretter

De syv personer er anholdt for at ville indsmugle 16 millioner kopicigaretter til Danmark fra Polen.

Den danske stat ville have tabt mellem 15 og 20 millioner kroner, hvis kopicigaretterne var solgt i Danmark. Arkivfoto. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Et internationalt smuglernetværk har forsøgt at indsmugle 16 millioner kopicigaretter fra Polen til Danmark, mener politiet.

I dag bliver seks mænd stillet for en dommer i Aarhus med krav om varetægtsfængsling i sagen, fortæller efterforskningsleder Brian Voss Olsen fra Særlig Efterforskning Vest.

- Vi har haft en længerevarende efterforskning i forhold til et internationalt netværk, som vi mistænker for både at have produceret, men også at have indsmuglet store mængder kopicigaretter til Danmark.

Ifølge ham er de mange kopicigaretter blevet distribueret og videresolgt til forskellige aftagere i Danmark.

Sagen er blevet efterforsket i længere tid. Og natten mellem tirsdag og onsdag anholdt politiet i Polen to personer.

For retten i dag

- De bliver fundet i besiddelse af tre millioner kopicigaretter, som vi mistænker er på vej til Danmark, fortæller Brian Voss Olsen.

Politiet i Danmark fulgte i går op med anholdelser og ransagninger forskellige steder. Syv blev anholdt, og anklagemyndigheden har vurderet, at seks af dem bør varetægtsfængsles.

Den afgørelse skal træffes af en dommer ved Retten i Aarhus, hvor de seks i dag bliver fremstillet i grundlovsforhør. Her får de mulighed for at forklare og forsvare sig.

Brian Voss Olsen oplyser, at de anholdte, der er mellem 42 og 54 år, bliver sigtet for medvirken til indsmugling af ikke under 16 millioner kopicigaretter.

- Og herunder medvirken til, at den danske stat har haft et afgiftstab på 15 til 20 millioner kroner, lyder det fra efterforskningslederen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk