Syv fra Hubei-provinsen testet negativ for coronavirus

Syv personer, der ankom til Danmark fra Hubei, har ikke coronavirus.

De syv personer, som natten til mandag landede i Danmark fra den kinesiske Hubei-provins, er alle testet negativ for coronavirus. (Foto: Vincent Bordignon/Belgian Defenc © Scanpix)

De syv personer, som natten til mandag landede i Danmark fra den kinesiske Hubei-provins, er alle testet negativ for coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Styrelsen vil fortsat følge de syv personer tæt.

- Selvom de nu er testet negativ for smitte, er det vigtigt, at vi følger deres helbredsmæssige tilstand inkubationsperioden ud. Det gør vi ud fra et forsigtighedsprincip. Vi vil være i daglig kontakt med dem, og de er blevet grundigt informeret om forholdsregler, siger Anette Lykke Petri, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

De syv landede i Flyvestationen Aalborg.

- Alle syv er blevet podet for at undersøge, om de var smittet med ny coronavirus. Testresultatet viser glædeligt, at alle testresultater er negative for ny coronavirus, siger Anette Lykke Petri.

Uvejr udskød ankomst

Både ved udrejsen fra Kina og undervejs blev samtlige syv løbende vurderet af sundhedsmyndigheder for tegn på coronasmitte.

Det har været en betingelse for at få lov til at rejse videre, at de ikke var syge.

På det sidste stykke af rejsen var danskerne ledsaget af en læge fra det danske forsvar, som også har foretaget en lægefaglig vurdering af hver enkelt person, før de landede med et Challenger-fly i Aalborg.

I lufthavnen blev de mødt af ambulancer, der sørgede for den videre transport i Danmark.

Hjemrejsen fra den kinesiske Hubei-provins var arrangeret af Udenrigsministeriet. Det blev en lang rejse fra Kina med flere mellemlandinger i Europa, hvor ruten også måtte ændres på grund af uvejr.