Syv terror-sigtet for salg af T-shirts

Københavns Politi har sigtet en række personer fra et tøjfirma for at yde terrorstøtte med salg af T-shirts. Tøjfirmaet Fighters and Lovers har solgt T-shirts, som reklamerer for organisationerne PFLP og FARC.

T-shirt solgt til støtte for den colombianske oprørsbevægelse FARC, der er på EU's terrorliste. (© Pressebillede fra Fightersandlovers)

Københavns Politi har sigtet syv personer for at yde terrorstøtte i forbindelse med salg af T-shirts, der reklamerer for organisationer på EU's terrorliste.

Politiet slog mandag til med ransagninger flere steder, ligesom tøjfirmaet Fighters and Lovers har fået lukket den hjemmeside, hvor T-shirtene blev solgt via. Fire personer blev anholdt og sigtet, mens yderligere tre vil blive sigtet i sagen, oplyser kriminalinspektør Ove Dahl fra Københavns Politi.

- Jeg kan bekræfte, at vi i længere tid har kørt denne efterforskning, efter at vi blev opmærksomme på, at disse T-shirts blev solgt på nettet. Mandag har vi truffet fire personer og sigtet dem efter terrorparagraffen 114A, mens vi stadig mangler at sigte yderligere tre, siger Ove Dahl.

En af de anholdte blev løsladt efter tre timers afhøring. Han siger efter løsladelsen, at politifolkene bekræftede at hans telefonforbindelser har været overvåget i længere tid.

Paragraf 114A drejer sig om at yde økonomisk støtte - indirekte eller direkte - til terrororganisationer. Tøjfirmaet Fighters and Lovers har siden midten af januar solgt T-shirts, påtrykt logoer for den palæstinensiske organisation PFLP og den colombianske organisation FARC, der står opført på EU's liste over terrororganisationer.

Facebook
Twitter