Syv ud af ti danskere vil gøre medicinsk cannabis lovligt

Hver 14. har enten selv brugt medicinsk cannabis eller kender en, som har gjort det.

Ifølge en pusher fra Christiania får han cirke 10-15 henvendelser om medicinsk cannabis om dagen. (Foto: Carl Redhead © Scanpix)

Hvis det står til danskerne, skal hash, skunk, pot og cannabisolie stå side om side med smertestillende piller og allergimedicin på landets apoteker.

Syv ud af 10 danskere vil nemlig gøre cannabisprodukter lovligt til medicinsk brug, selvom det ikke er godkendt som lægemiddel.

Det viser en meningsmåling lavet af analysefirmaet Infact for DR-programmet DR2 Undersøger.

Muskelafslappende smertelindring

Selvom det er ulovligt, bliver medicinsk cannabis allerede brugt i vidt omfang.

Ifølge meningsmålingen har syv procent af danskerne enten selv brugt cannabis til at behandle en sygdom, eller også kender de én der har gjort det.

Cancerpatienter, og mennesker med kroniske smerter, bruger det typisk til smertelindring, mens mange sclerosepatienter bruger cannabis, fordi det får deres muskler til at slappe af.

Må købe hash af pushere

Fælles for dem alle er dog, at de er nødt til at opsøge pushere, hvis de skal have fat i deres alternative medicin, for eksempel på det berømte Pusher Street på Christiania.

- Vi ser 10-15 mennesker, der kommer hver dag. De spørger os om alt det, man ville spørge sin læge om, når man skal have noget nyt receptpligtig medicin. Men jeg er ikke uddannet til at håndtere syge mennesker, siger en pusherne til DR2 Undersøger.

- Det er hårdt, når der står en person på grådens rand, fordi de gerne vil have hjælp. Men jeg kan bare sige, at jeg har givet det til nogen, og at de har fået positive resultater. Hvorfor eller hvordan ved jeg virkelig ikke.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk