Taastrup-beboer: Jeg var heldig

75 skud blev affyret i aftes mod en boligblok i Taastrup. Naboerne er bekymrede, blandt andet Ahmet, der fik skudt en kugle gennem forruden på sin bil.

Da skuderiet var overstået, kunne Ahmet konstatere, at en kugle var gået gennem forruden på hans bil (arkivfoto). (Foto: Walter Hodges © Corbis)

Ahmet var heldig, at han ikke sad i sin bil, da der tirsdag aften blev affyret 75 skud mod en boligblok på Taastrupgårdsvej i Taastrup.

En af kuglerne gik nemlig direkte gennem forruden på bilen i førersiden.

- Jeg blev ringet op af min familie, som var bange, fordi der stod folk uden for og skød. Jeg skyndte mig hjem, og her opdagede jeg, at min bil har fået et projektil gennem forruden i førersiden. Så jeg var heldig at jeg ikke var i bilen, for så var jeg blevet ramt, siger Ahmet til P3 Nyheder.

Ingen blev ramt

Ingen blev ramt af de mindst 75 skud fra forskellige våben, men døre, karme og vinduer på flere etager i boligblokken, der ligger på Taastrupgårdsvej 11-19, blev ramt.

En kvinde måtte dog på hospitalet, da hendes vindue blev ramt og glasskårene fløj omkring hende.

En bekendt af kvinden, ringede til politiet, da han hørte skud.

- Jeg har boet her tolv år, men det er første gang, der sker sådan noget. Jeg kan ikke lide at bo her mere, siger Amijad, der også bor i boligblokken, til P3 Nyhederne.

Flere lejligheder ramt

I alt fik fem-seks lejligheder skud gennem vinduer eller døre. Desuden blev fem biler ramt af skud.

- Vidner fortæller, at der kommer fem biler kørende ind på parkeringspladsen ved boligblokken på Taastrupgårdsvej. Umiddelbart efter begynder skyderiet. Om de skyder mod selve boligblokken, eller det er tilfældigt, at man skyder helt op i tredjesalshøjde, det ved vi ikke endnu, fortæller Carsten Jansson, vicepolitiinspektør fra Københavns Vestegns Politi til Radioavisen.

Ved ikke hvad opgøret handler om

- Der er formentlig tale om et opgør mellem et par bander, som formentlig er kommet op at toppes om et eller andet. Det er der noget, der kunne tyde på. Om det så er narko, penge eller noget helt andet, ved vi ikke helt præcis endnu, siger Carsten Jansson.

Det er tredje aften i træk, at Københavns Vestegns Politi har måttet rykke ud til skyderi. Søndag aften blev en 20-årig mand skudt tre gange i bagdelen, da han blev overfaldet af et tæskehold.

Mandag aften gik det ud over Høje Taastrups viceborgmester, da der fra en bil blev affyret flere end ti skud mod hendes hus fra et automatvåben. En 34-årig mand blev tirsdag varetægtsfængslet i forbindelse med denne sag.

- Stort set alle skyderier er sket tilfældige steder. Forstået på den måde, at der ikke specielt er skudt mod Tåstrupgård, siger politiets efterforskningsleder, Bent Isager Nielsen.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen i den nye skudsag fra Taastrup.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5329278c6187a21d78e65a0f

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk