Tablets giver computerne baghjul

Salget af tablets bliver ved med at stige, og der er mere end to millioner i danske hjem.

Tablets er særligt populære blandt børn og det er en af årsagerne til, at der nu findes mere end to millioner af dem i danske hjem. (© colourbox)

Mange var skeptiske over for tablet-computeren, da den for første gang kom til Danmark i 2010 i form af Apples iPad.

Var det en opstyltet e-bogslæser? En slags forstørret iPhone, der ikke engang kan ringe? Eller måske bare en spillemaskine med et stort prisskilt?

Men kritikerne er forstummede, og forbrugernes stemme har talt. Tablets er kommet for at blive, og der er nu mere end to millioner af de flade maskiner i de danske hjem.

Hellere tablet end computer

Det er den årlige undersøgelse fra Branchen ForbrugerElektronik, en brancheorganisation for producenter af elektronik, der anslår tallet til at have krydset de to millioner. Det er gjort ved en interviewundersøgelse af omkring 2000 danskere.

Tallene viser desuden, at der i 2013 blev solgt 660.000 tablets i Danmark - en stor stigning fra året før.

- Vi elsker den personlige frihed, der er i en tablet. Man kan sidde med den i fred, og så er den samtidig meget enkel at bruge og nem at have med på farten, siger Laila Kelp Rasmussen, der er direktør i Branchen ForbrugerElektronik.

Salget af tablets oversteg i 2013 salget af computere og den udvikling kan forventes at fortsætte.

- Tablets er meget billigere og så er de meget nemmere at gå til. Så vi ser, at de personer, der har et relativt lille behov, vælger en tablet frem for en computer og ikke som et supplement. Tablets kannibaliserer helt sikkert computeren, siger Laila Kelp Rasmussen.

Næsten én smartphone per dansker

Undersøgelsen viser også, at salget af smartphones fortsatte sin sejrsgang i 2013 og var stort set uændret på 1,2 millioner. Til sammenligning blev der solgt 75.000 almindelige mobiltelefoner.

Og selvom smartphones har været på markedet i relativt kortere tid, har de givet de klassiske mobiltelefoner voldsomt baghjul. I danske lommer findes der nu 1,8 millioner af dem, mens der eksisterer 4,5 millioner smartphones.

Det er Apple, der fører an på salget af Smartphones efterfulgt af Samsung, HTC og Nokia.

Facebook
Twitter