Tak fordi politiet skød min søn

En far er taknemmelig over, at politiet skød hans psykisk syge søn, da han truede med en kniv. Ellers kunne det være endt med drab. Men faderen mener, psykiatrien har svigtet

En far er taknemmelig over, at politiet skød hans psykisk syge søn, da han truede med en kniv. Ellers kunne det være endt med drab. Men faderen mener, psykiatrien har svigtet (Foto: DR © DR)

Det er sjældent, en far roser politiet for at skyde et af hans børn.

Men i Frejlev på Lolland sidder John Meilstrup og er taknemmelig over, at politiet skød og sårede hans psykisk syge søn tidligt mandag morgen, da han truede med kniv i Nykøbing Falster. Det kunne nemlig være endt meget værre, siger John Meilstrup.

- Den arme knægt kunne have risikeret en tiltale for drab. Derfor er jeg taknemmelig for, at politiet stoppede ham, og betjenten skød ham i benet, siger John Meilstrup.Søn blev udskrevet for tidligtTil gengæld retter John Meilstrup en skarp kritik af psykiatrihospitalet Oringe i Vordingborg, som udskrev hans søn, mens han slet ikke var i stand til at tage vare på sig selv.

- Han havde spærret sig inde på badeværelset og bundet lagnerne til døren. Sygeplejerskerne fortalte os, at så længe han havde det sådan, var der ingen risiko for, at han ville blive udskrevet. Det blev han næste morgen, fortæller John Meilstrup.

Sønnen er stadig varetægtsfængslet og indlagt på Rigshospitaltet. John Meilstrup håber, at sønnens desperate handlinger resulterer i, at han bliver indlagt igen og får den nødvendige behandling.

Anklagerne om svigt i psykiatrien kommer samme dag, som Region Sjælland holder møde om den store spareplan, hvor 52 psykiatriske sengepladser risikerer at blive nedlagt.

Formanden for psykiatriudvalget i Region Sjælland Kirsten Devantier (V) siger, at sagen viser, at politikerne nøje skal overveje det bedste tilbud mellem sengepladser og distriktspsykiatri.

Facebook
Twitter