Talsmand for id-aktion i lufthavn: Det her var kun starten

Cirka 800 aktivister fra en flygtningevenlig gruppe nægtede tidligere i dag i protest at vise id i kontrollen mod Sverige.

Aktivister i Kastrup Lufthavn råbte slagord som 'Ingen mennesker er illegale' og 'Asyl til alle'.

Aktionen i København Lufthavn tidligere på aftenen er kun begyndelsen på de protester, som gruppen Welcome to Denmark vil gennemføre for at vise deres utilfredshed med måden, Sverige og Danmark håndterer flygtningestrømmen på.

Sådan lyder det fra Line Søgaard, der er talsmand for Welcome to Denmark.

- Det her var kun starten på flere protester for at vise vores utilfredshed med den manglende politiske vilje til solidarisk at tage hånd om flygtningekrisen, siger hun.

Hvad gruppens næste træk er, ved hun ikke endnu.

- Men vi vil blive ved med at sætte fokus på området, siger hun.

Omkring klokken 16 i dag indtog aktivisterne Københavns Lufthavn. Her ville de forsøge at rejse til Sverige uden at vise id som protest på netop id-kontrollen og politikernes behandling af flygtninge.

Ifølge Line Søgaard gik demonstrationen gnidningsfrit.

- Det var en stor succes. Vi afviklede aktionen efter en time, og vi mødte stor forståelse fra de rejsende derude. Vi er rigtig glade, siger hun.

Hun skønner, at cirka 800 aktivister deltog i demonstrationen. Svenske aktivister havde taget turen fra nabolandet for at støtte de danske protester mod Sveriges indførelse af id-kontrol.

- Bagefter gik vi op og holdt en afsluttende tale, hvor svenskernes talsmand Stellan Lindell sagde et par ord om, at det var godt at se den civile modstand på tværs af sundet, siger hun.

I cirka 30 minutter var togafgange fra Danmark til Sverige indstillet lørdag aften, fordi det var lykkedes flere aktivister at slippe igennem de sluserne på perron 1 mod Sverige uden gyldigt id. Det oplyser DSB's pressevagt til Ritzau.