Tandplejeprodukt indeholder for meget brintoverilte: Nu går Miljøstyrelsen ind i sagen

Der er igangsat en undersøgelse af produktet ”SmileBright” efter afsløring i programmet "Kontant".

Billedet her er fra en video på Instagram, hvor Peter Falktoft reklamerer for SmileBright.

Tandblegeproduktet ”SmileBright" undersøges af Miljøstyrelsen efter en anmeldelse om, at midlet indeholder langt mere brintoverilte end tilladt.

- Derfor har Miljøstyrelsen nu anmodet firmaet bag produktet om produkt-sammensætningsoplysninger og eksemplarer til analyse, lyder det i en pressemeddelelse.

Det er DR-programmet "Kontant", der har anmeldt produktet til Kemekalieinspektionen, efter at de har fået produktet undersøgt. Undersøgelsen viste, at ”SmileBright” indeholdt 75 gange mere brintoverilte end tilladt.

- Det er langt over grænsen for, hvad man må sælge i håndkøb og også over den værdi, der er tilladt for tandlæger at bruge, siger Helle Hornhaver, der er tandlæge og underviser på Tandlægehøjskolen på Aarhus Universitet, i Kontant, der bliver vist på DR1 i aften.

Den kendte radiovært og influencer Peter Falktoft har indtil nu reklameret for produktet, men efter Kontants henvendelse har han bedt firmaet om at fjerne annoncer og reklamer, hvor han indgår.

- Jeg ser med stor alvor på den henvendelse, som jeg har modtaget fra DR. De oplysninger, DR i dag har fremlagt om pågældende produkt, stemmer ikke overens med de oplysninger, der fremgår af det produkt, som jeg er blevet præsenteret for, skriver Peter Falktoft i en mail til Kontant fra Sydafrika, hvor han i øjeblikket er på tv-optagelse.